Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Gülyalı Hayırsever İş Adamından Örnek Davranış..

info@karadenizekonomi.com / 14.12.2015

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Ülkemizin ve ilimizin tarihi değerlerinin, turistik yörelerinin ve kültürünün dünyaya tanıtılması, ülkemizin sosyo-ekonomik yapısının tanıtımı için, öncelikle bunları bilen ve bu tanıtım sorumluluğu yüklenerek, bu sahada hizmet vermeye aday meslek elemanlarının yetiştirilebilmesi için Gülyalı Gelişim Derneği, Gülyalı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Gülyalı Belediyesi adına kayıtlı olan ve Üniversitemize bağışlanan toplam 6769,14 m² alan üzerinde inşaa edilecek Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun Gülyalı’da temel atma töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Prof. Dr Numan KURTULMUŞ, Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Metiner ve 

Tülay Kaynarca, Ordu Milletvekilleri Ergün TAŞÇI ve Oktay ÇANAK, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, Gülyalı Belediye Başkanı Talip ŞEN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri BALTA, Prof. Dr. Tevfik NOYAN, Prof. Dr. Şevket Metin KARA, Üniversitemiz dekanları, akademik ve idari personeli, çok sayıda basın mensubu ile Ordu halkı katıldı.

Törenin açılış konuşmasını, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun arsa, bina ve çevre düzenlemesi masraflarını üstlenen Gülyalı’lı iş adamı Velittin KÜÇÜK yaptı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, ilk etapta iki yıllık meslek yüksekokulu olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine balşayacak olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun sonraki girişimlerle 4 yıllık yüksekokula dönüştürüleceğini ifade ederek; ”Üniversiteler bilimi ve insanlığın temelini oluşturan kurumlardır. Temelleri ne kadar güçlü atılırsa o kadar sağlam insanlar yetiştirir. Bu konuda her adım küçükte olsa bir başlangıçtır ve daima başarıyı getirir. İlk kurulduğunda 4500 – 5000 seviyelerine olan öğrenci sayımız bugün 20000’lere, akademik personel sayımız 200’lerden 700’lere kadar çıkabildiyse işte bu küçük adımların sayesindedir. Bu işi başlatan ve devam ettiren en başta iş adamı Velittin KÜÇÜK'ü, Gülyalı Belediye Başkanı Talip ŞEN'i, tüm Gülyalı’lıları, sessiz, sakin, edep ve adap doğrultusunda hareket ederek hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmadan bu işe adım atmış olan, herkesi kucaklıyor, kutluyor ve herekese tek tek teşekkür ediyorum. Yaklaşık 10000 m² alanda sürdürülecek eğitim öğretim ve araştırma projelerinin, Gülyalı’nın Ordu’nun ve Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunmasını temenni ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Törende söz alan Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, ”Temeli atılan bu yüksekokul, çok önemli bir eğitim yuvası olacak. Değerli işadamımızı kutluyorum. Gülyalı’ya bir yüksekokul yapılmasına vesile olmakla; hem hayır, hem de iş bulma imkanı ve iş garantisi olan böyle güzel bir eseri memleketine kazandırmış olacak” diyerek, her insanın bu denli hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Üniversitemizi yalnız bırakmayarak temel atmada törenine katılan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ise konuşmalarında; “Eğitim ve öğretim alanında atılan temeller çok önemli ve insanlığa son derece faydalıdır. Ülkemiz ekonomisinde Turizm sektörü büyük bir paya sahip olduğundan, bugün temellerini atacağımız Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun Türkiye’de turizm sektörünün gelişimine katkı sunacak şekilde öğrenciler yetiştirmesini diliyor ve böylesine önemli bir projenin hazırlanmasında, geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Toplam 9.830 m² kapalı alana sahip, modern teknoloji ile inşaa edilip donatılacak olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun içerisinde, 32 öğretim görevlisi odası, 12 adet derslik, 2 adet amfi, 1 adet 150 kişilik konferans salonu, 1 adet 280 kişilik konferans salonu, adet yabancı dil laboratuvarı, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet kütüphane, 150 kişilik uygulama restorantı, 2 adet uygulama atölyesi, 1 adet servis uygulama atölyesi, 1 adet mutfak uygulama atölyesi, idari ve teknik birimler için ayrılan odalar ile 25 araçlık kapalı otopark bulunacaktır.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar