“Turizm ulaşılabilirliktir”

·Hampton By Hilton Ordu Otel’in Genel Müdürü Ahmet Kağan Kaya, Altınordu Merkezdeki turistik tesisleşmenin yeterli olduğunu, bundan sonra özellikle yaylalara yatırım yapılarak, ulaşımın iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 23.05.2017

“Turizm ulaşılabilirliktir”

Artık özellikle yaylalara yatırımlar yapılmasını istiyoruz diyen Hampton By Hilton Ordu Genel Müdürü Ahmet Kağan Kaya, “Öncelikle yollarımızın ve altyapımızın tamamlanması ardından yaylarımızdaki tesislerin artması gerekiyor. Merkeze yapılacak her tesisin yıl boyunca baktığımızda birçok firmanın sorun yaşayacağını düşünüyorum” dedi.

Açılan ordu Giresun havaalanı ordu turizmine büyük katkısı olduğun vurgulayan Kaya, “Havaalanının sektörümüze çok büyük katkıları oldu. Daha da artacağına eminim. Turizm öncelikle ulaşılabilirliktir. Ulaşımımız kısa sürede olursa birçok kişi Ordu’yu tercih edecektir. Eskiden bunun eksikliğini hissediyorduk. Fakat havaalanı çok kısa bir sürede bir milyon kişiyi ağırlayarak hem destek sağlamış hem de kendini kanıtlamıştır. Fazlasıyla katkısı olan bir yatırım oldu” diye konuştu.

Booking sisteminin devre dışı kalmasının kendilerini de etkilediğin söyleyen Kağan, Biz işimizde daha global olarak çalışıyoruz. İç dış olarak ayırt etmeden genel anlamda hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. O platformda yer almamak ülkedeki diğer oteller gibi bizi de etkiledi. Ancak yurtdışından gelen misafirlerimiz bize rahatlıkla ulaşabiliyorlar” dedi.

2016 yılında ülkemizde yaşanan politik olaylardan dolayı sektörümüzde bir kayıp yaşandı. Karadeniz bölgesi olarak çok hissedilmesek te bölgemize İstanbul merkezli firmalar tarafından gelişler olduğu için dolaylı olarak etkilendik. 2017 yılı için şu anda tatmin edici bir tablo yok fakat ilerleyen süreçte artmasını diliyoruz. Ordunun bölgesel olarak sahip olduğu birçok özelliği var. Doğası gereği yaylalarına ve sahile sahiptir. Görsel olarak birçok bütünlüğü bir arada barındığı için tercih edilen bir şehirdir Ordu.

Neler yapılmalı?

“Sayın valimiz Ordu için yapılabilecek en iyi şeyi yapıyor. Sektörel olarak katkılarını da hissediyoruz. Bu konu da kendisine de teşekkürlerimizi sunuyorum. Ordu’nun öncelikle yollarının ve altyapı çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. Turizm sadece birkaç ay içinde yaşanan bir olay değil bir yıl boyunca sürekli yaşanan bir olaydır. Bu konuda 12 ay boyunca yaşanan doluluk oranlarına bakmamız gerekir. Ordu merkezde oluşan tesisleşmeler yeterli düzeydedir bunların asıl yapılması gereken yer de yaylalarımızdır. Öncelikle yollarımızın ve altyapımızın tamamlanması ardından yaylarımızdaki tesislerin artması gerekiyor. Havaalanının sektörümüze çok büyük katkıları oldu. Daha da artacağına eminim. Turizm öncelikle ulaşılabilirliktir.”

Kemal ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar