TURİZMCİLER GİRİŞİMCİ OLARAK BAŞVURABİLİR

Gelişim destek programı kapsamında Ordu’da, son 5 yılda 528 işyeri açıldığı açıklandı.

info@karadenizekonomi.com / 27.02.2016

TURİZMCİLER GİRİŞİMCİ OLARAK BAŞVURABİLİR

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis toplantısına katılan ve burada iş adamlarına bir sunum gerçekleştiren Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Ordu İl Müdürü Sinan Şahin, KOSGEB desteklerinden KOBİ’lerin yararlanabilmesinin yanı sıra iş kurmak isteyenlerinde yararlanabileceğini belirtti. İşadamlarına yönelik sunum gerçekleştiren Şahin, 2010 yılından bu yana uygulamaya başlanan “Gelişim Destek Programı” kapsamında 528 girişimcinin işyeri açtığını söyledi.

KURS ALANLARIN YÜZDE 75’İ İŞ KURMAKTAN VAZGEÇTİ

İl Müdürü Sinan Şahin, yaptığı açıklamada, ““Gelişim Destek Programı” 2010 yılından itibaren uygulanmaya başlandı. Bu süre içersinde sivil toplum 

kuruluşları ile İŞKUR ile ortaklaşa girişimcilik eğitimleri düzenledik. Bu eğitimler sonunda yaklaşık 3 bin girişimciye sertifika dağıtıldı. Bu sertifikaların dönüşü 4’te 1 oranında, yani yüzde 25’i kendi işini kurdu. Toplamda 5 yılda 528 tane iş yeri açıldı. Bunlardan sadece 18’i işyerini kapattı. Türkiye genelinde destek alıp, işyerini kapatan oranız yüzde 4 civarındadır.” dedi.

Ordular 2 milyon 228 bin lira destek aldılar

2015 yılında Ordu’da 2 milyon 228 bin lira girişimciye destek dağıtıldığını ifade eden Şahin, “Bizim insanlarımız işi bilen insanlar ve sermayesi olan insanlar. Geçen yıl Türkiye geneline baktığımızda Ordu’da 2 milyon 228 bin lira gibi rakam dağıtıldı. Karadeniz Bölgesine baktığımızda Samsun ilk sırada, Trabzon iki, Ordu üçüncü sırada yer aldı. Sanayi bölgesinin ve KOBİ sayısının fazla olması ister istemez bu rakamların yukarıda olmasında etki ediyor.” diye konuştu.

TURİZMCİLER GİRŞİMCİ OLARAK BAŞVURABİLİR

Turizm sektörüne yönelik bir destekleme uygulamasının olmadığını söyleyen Sinan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama girişim destek programı onları da kapsıyor. 150 bin liraya yakın bir kaynak var. 50 bin lirası hibe, 10 bin lirası kredi. Ben butik bir otel açacağım dediğiniz zaman, en azından 150 bin lirayla birlikte, genç girişimciyseniz 250 bin lira faizsiz kredi alıyorsunuz. 250 bin lira butik bir otel kurmak için ideal bir rakam gibi duruyor. Masasını, sandalyesini, mini buzdolabını hepsini KOSGEB desteğiyle hibe olarak alabilir.” 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar