Ünye'ye OSB Kurulsun mu Kurulmasın mı?İşte Anket Sonuçları..

Ünyeye OSB Yapılsın mı ? anketine katılan 2 bin kişi ''Evet''dedi

info@karadenizekonomi.com / 16.12.2014

Ünye'ye OSB Kurulsun mu Kurulmasın mı?İşte Anket Sonuçları..

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor, sene sonunda Ünye’nin 25 yıldır kanayan yarası Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yaptırdıkları anketin sonucunu paylaştı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor sene sonunda Ünye’nin 25 yıldır kanayan yarası Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yaptırdıkları anketin sonucunu paylaştı. 12 tane üniversite öğrencisinin yardımı ile 2 bin kişi üzerinde yapılan ankette “Ünye’ye OSB kurulsun mu?” sorusuna yüzde 96,75 ‘i “Evet” cevabını verirken; yüzde 3,25 ise “Hayır” cevabını verdiğini aktardı. “Bölge olarak OSB nereye kurulmalı?” sorusuna ise ankete katılanların yüzde 68,22 ‘si Cevizdere derken; yüzde 31,78 ‘i ise Tekkiraz ile Çaybaşı arasındaki Yenicuma’ya kurulmalı cevabını verdi.

Ünye’ye OSB şart!
ÜTSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısında konuşan Durmuş Zor odanın faaliyetlerini anlatıp, yapılamayanlarla ilgili de bilgiler paylaştı. Zor anketle ilgili bir yorum yapmayacaklarını, yorumu vatandaşa bıraktıklarını söyleyerek şunları dile getirdi: “Yaklaşık 25 yıldır söz konusu olan Ünye OSB ile ilgili çalışma yapıldığını ama arzu edilen sonucu bir türlü alamadık. ÜTSO olarak yaklaşık 2 bin kişi üzerinden bir anket yaptık. Biz insanlara çok net sorular sorduk. 25 Kasım-6 Aralık 2014 tarihleri arasında Ünye OSB ile ilgili araştırma anketi hazırladık. Ankete ÜTSO üyeleri de vardır, ÜTSO’ya üye olmayanlar da vardır. Söz konusu olan Ünye OSB az uz bir mesele değildir. Yaklaşık 200 bin kişiye hizmet verecektir. Onun için, biz 200 bin kişinin ortalaması kabul ettiğimiz anketi sizinle paylaşacağız. Ankette önce Ünye’nin Ordu ilindeki durumunu araştırdık.Ordu merkezde aktif kapasiteli işyeri sayısı 153, çalışan işçi sayısı ile 6 bin 491’dir. Bunların organize sanayileri var. Ünye’de aktif kapasiteli işyeri sayısı 67, OSB yok, çalışan işçi sayısı 2 bin 210 tane sigortalı işçisi vardır. Fatsa’da 75 tane kapasite raporu olan işyeri vardır. 67-75 oraya dikkatinizi çekerim. 3 bin 66 tane işçi çalışmaktadır. Yani Fatsa ile aramızda 800 civarında işçi farkı vardır. Biz bugün değil organize sanayi, iki tane fabrika kursak Ünye’nin çalıştırdığı işçi sayısı çok çok yukarılara çıkacaktır. Bu demektir biliyor musunuz? Ünye doğal olarak OSB varmış gibi insan çalıştıran, işadamlarının bulunduğu bir yerdir.”

ETİKETLER; Ünye OSB Anket Arazi
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar