Üretici'nin Elinde Fındık Yok,Şuanki Fiyatlar Sadece Sektöre Zarar Veriyor

2014 deki fiyat tablosunu 2015 'te beklemek yanlış olur

info@karadenizekonomi.com / 15.05.2015

Üretici'nin Elinde Fındık Yok,Şuanki Fiyatlar Sadece Sektöre Zarar Veriyor

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu ''2014 fındık sezonunda oluşan rekor fındık fiyatları ,yaşanan zirai dondan kaynaklı yükselmiştir.Aynı fiyat tablosunu bu yıldan beklemek yanlış olur'' diyerek Karadeniz Ekonomi'ye  açıklamlarda bulundu.

Uslu ''Unutmamak lazım ki ürün eksikliği fiyatları yükseltir fakat elde ürün olmaması bu durumu avantaja çevirmez.2015 yılı'nın şartları çok daha farklı olacaktır.Şimdiden fiyat söylemek hem yanlış hemde yanıltıcıdır.Sektörde fındığın fiyatını belirleyen arz ve talep dengesidir.Oluşan fiyat tablosuna her kesimin saygı duymasını bekliyoruz''dedi.

Üretici'nin Elinde Fındık Yok,Şuanki Fiyatlar Sadece Sektöre Zarar Veriyor

Türk fındık ihracatçısı ülkemize rekor döviz girdisi sağladığını ve oluşan tarihi fiyatların ve döviz girdisi'nin serbest piyasa ekonomisinin başarısı olduğunu ifade eden Uslu''Bugün fındıkta görülmemiş fiyatlar söz konusu.Ama şu an üreticiye bir faydası yok çünkü üreticinin elinde ürün kalmadı. Üretici bu işten  yararlanamıyor .Sanayici'ninde elinde de ürün yok,bu durum hem maliyeti artırıyor hemde sektöre ciddi anlamda zarar veriyor''diye kaydetti.Önümüzdeki yılıda değerlendiren Uslu son olarak şunları ifade etti;''2015 yılı çok farklı olacaktır, bölgemiz açısından seneye kötü bir fındık gözükmüyor. Beklenen 600 bin yakın rekolte.Biz çiçek sayımını 650 demiştik. Muhtemelen 50 bin yıpranmayla 600 bine yakın bir rekolte oluşacak diye düşünüyoruz. Fakat bunlar nihai sonuç değildir. Nihai sonuç, çotanak sayımı yapıldığı zaman ortaya çıkacaktır. 600 bin tonluk rekoltelerde de fiyat yine düşük olmayacaktır. Bölgemiz insanı bu sene bundan yeterince faydalanacaktır.”dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar