Vali Balkanlıoğlu, Şenocak Gıda Fındık Entegre Fabrikasını Ziyaret Etti

Şenocak“Sayın valimizin fındık konusundaki donanımı bizim için çok önemli”

info@karadenizekonomi.com / 28.10.2015

Vali Balkanlıoğlu, Şenocak Gıda Fındık Entegre Fabrikasını Ziyaret Etti

Ordu"nun ekonomik hayatına önemli katkılar sağlayan kurumları ziyaret eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, bu kapsamda Şenocak Gıda Entegre Tesislerini ziyaret etti.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şenocak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, Ordu ilinde 1953 yılında fındık ticaretine başladıklarını, 2006 yılına kadar kırma tesisinde kabuklu fındık, iç fındık satışı yaparken entegre tesisinin de devreye alınması ile kavrulmuş ve beyazlatılmış fındık, kıyılmış fındık, fındık unu ve fındık püresi mamullerini de ürün yelpazesine eklediklerini söyleyerek, “Kırım tesisimizin iç fındık kapasitesi 15000 ton / yıl, entegre tesisimizin kapasitesi 8000 ton/yıl dır. Fındık deyince akla üretici, sanayici ve ihracatçı gelir. Şirketimiz 1997 yılından itibaren Türkiye'nin sayılı ihracatçı firmaları arasında yerini almıştır” dedi.
“Sayın valimizin fındık konusundaki donanımı bizim için çok önemli” diyen Şenocak, ”Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun bizlere göstermiş olduğu yakın ilgi ve destekten dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizleri ziyaret ederek fındıkla ilgili görüşlerini dile getirmesi, sorunlarımızı dinlemesi son derece memnuniyet vericidir” şeklinde konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, “İlimizin önemli ticaret ve sanayi adamlarından Cem Şenocak beyefendiyi fındık fabrikalarında ziyaret ettik. Ordu’nun bu seneki fındık piyasasını değerlendirdik. Rekolte, fındıkta randıman kalite fiyatlar konusunda üretici ve sanayici açısından mevcut durum yaşanan sıkıntılar lehte ve aleyhte durumlar değerlendirildi. Valilik olarak yapabileceğimiz ve yardımcı olabileceğimiz konular üzerinde ortak görüş alışverişinde bulunduk” diye konuştu.

“Geçen sene Ordu ve Giresun’da yüksek rakımlı yerlerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle pek fazla fındık yoktu. 250-300 metre üzerinde hiç fındık olmadı. Ordu ve Giresun’daki fındık eksikliği dünya fındık fiyatlarını dört kat arttırdı. Bu durum, Ordu ve Giresun’un dünya fındık pazarında ne kadar önemli olduğunun göstergesidir” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Bu seneye bakıldığında fındıkta iyi bir sezon geçiriyoruz denebilir. Ancak, uzayan yağış ve nemli havalar bazı bölgelerde küflenmeye bağlı verim düşüklüğüne yol açtı. Geçen sene fındığın olmayışı fındık fiyatlarını artırmakla kalmadı stoklardaki fındıklarında erimesine yol açtığı için fındık beklenen seviyelere de inmedi. Bu da tüketici ve üretici için iyi bir fiyat anlamına geliyor. Üretici kar ettikçe, para kazandıkça fındığa rağbet artacaktır. Sanayicilerimiz açısından iyi bir sezon temenni ediyorum” dedi ve sözlerini tamamladı.

Vali Balkanlıoğlu daha sonra, Şenocak Gıda Fındık Entegre Fabrikasının tüm birimlerini gezerek, Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak’tan detaylı bilgi aldı. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar