Vali taşınmak isteyen firmaları yorumladı

Balkanlıoğlu;''Firmalar zararına iş yapmaz''

info@karadenizekonomi.com / 3.04.2017

Vali taşınmak isteyen firmaları yorumladı
  • ·Ordu’da her ne kadar resmen il dışına taşınmak istediklerini beyan etmeseler de başta SAGRA Sanset olmak üzere bazı marka olmuş firmaların Ordu’dan batıya taşınma plânları yaptığı konuşuluyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’da fabrikası olan kimi marka olmuş birkaç firmanın batıya taşınma eğiliminde oldukları yönündeki duyumları değerlendirdi. Vali Balkanlıoğlu gazetemizin sorusu üzerine “Şimdi biz bazı firmaların Ordu’dan gitme planları yaptığı yönündeki söylentileri kamuoyundan duyuyoruz. Şimdi ticaretin kendine özgü kuralları vardır. İşletmeler kâr amaçlıdır. Rica ile minnetle yalvarmakla ticari bir müesseseyi bir yerde tutamazsınız. Kişi ya da firma rekabet edemiyorsa burada kaldığı için zarar ediyorsa firma batacaktır. O zaman zarar eden bir firmayı zararına rağmen orada tutamazsın” dedi.

Rekabet edemezlerse giderler

Şirketlerin doğal olarak kâr-zarar hesabı yaptıklarını ifade eden Balkanlıoğlu, “Ordu’da bulunmak eğer kendi rakipleri karışışında pazarlama, üretim, nakliye gibi faktörlerde sıkıntı çekiyorsa gider. Rekabet edemiyorsa ‘Ordu’ya sahip çık, gitme’ demekle engellenemez” diye konuştu.

Çeşitli teşvik sistemleri ile önlenebilir

“Şirketlerin mevcut yerde faaliyetlerini sürdürebilmeleri için hükümet ve yüksek mercilerin çeşitli teşvik sistemleri gerekli olabilir. Bakanlık Ordu’yu 5. derece teşvik bölgesi yaptı. OSB’de olursa 6. teşvik bölgesi oluyor. Bütün bunlara rağmen eğer İstanbul’a yakın metropolde olmak işletme için daha kârlı, daha rekabet edebilir olacaksa taşınmayı tercih edebilir.”

Temennimiz Ordu’da kalmalarıdır

Türkiye’ye bazı yabancı yatırımcılar geliyor. Niye rekabet, üretim ve pazarlama koşulları uygun diye. Bizim yatırımcılarımız da yurt dışına gidip oralarda tesis kuruyor. Herkes meşru yollardan olmak kaydı şartıyla her yerde ticaretini yapabilir. Ancak temennimiz bu işletmelerin Ordu’da kalmalarıdır. Bunun için üretim, istihdam ve nakliye konularındaki eksikleri de biz kamu olarak gözden geçirmeliyiz.” KARADENİ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar