Vali Yavuz başkanlığında istihdam toplantısı yapıldı
Ordu 2. Osb'ye 5 Milyon Liralık Ödenek
info@karadenizekonomi.com / 18.10.2017
İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere toplanan İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Servet Güngör, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Ordu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Harun Göçer ve kurul üyeleri katıldı.
İstihdam, Kalkınma ve Sanayileşme Öncelikli Hedefimiz
İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, istihdam, kalkınma ve sanayileşme, genç işsizliğin önlenmesi,
hepimizin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. Bu kapsamda dün tüm iş adamlarıyla, meslek odalarıyla bir araya geldik ve ilimizin kalkınma vizyonunu, sanayileşmesini ve tüm sektörleri değerlendirme fırsatı bulduk. Şehrimize ilişkin özel bir kalkınma planı gerçekleştireceğiz ve bu kalkınma planında önceliklerimizi, yapmamız gerekenleri belirleyeceğiz. Bu yol haritasını şehrin tüm paydaşlarıyla paylaşmak suretiyle herkesin ortak bir hedef doğrultusunda çalışmasını sağlamış olacağız dedi.
OSBler Devreye Girdiğinde Pozitif, Reel Göç Olacak
Organize sanayi bölgelerinde gelinen son durumla ilgili de bilgiler veren Vali Yavuz, 3 organize sanayi bölgesi yapımının devam ettiğini belirterek, 6 bin kişinin istihdam edilebileceği ve ilave 12 bin kişiye de ilave istihdam sağlayacak organize sanayi bölgesi gerçekleştireceğiz. Kamulaştırma bedelleri de dünden itibaren aktarılmaya başlandı. Ordu 2. OSB için de bir miktar ödenek ayrıldı. Yıl sonuna kadar anlaşmış olduğumuz kamulaştırma bedellerini de alma fırsatı bulacağız. Bizim için olmazsa olmaz olan 3 tane organize sanayi bölgesini devreye soktuğumuzda özellikle tersine bir göçün yani pozitif, reel göçün ilimize doğru yönleneceğini de düşünüyor ve değerlendiriyorum. Şimdiden emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum diye konuştu.
Toplum Yararına Çalışma (TYP) Programı Kapsamında Hassasiyet Gösterilmeli
Vali Seddar Yavuz, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında özellikle İşkurun yeni istihdam yaratmak amacıyla oluşturduğu Toplum Yararına Çalışma (TYP) programı konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.
Toplum Yararına Çalışma Programında Asla Taviz Yok
Üç, altı ve dokuz aylık periyotlarda resmi kurumlarda vasıflarına göre bu program sayesinde iş sahibi olan ve istihdam edilen kişilerin oluşturduğu rakamın Orduda 3 bin üzerinde olduğuna dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, "Toplum Yararına Çalışma programından elde ettiğimiz toplumsal fayda nedir? Önemli olan bu. Bu program kapsamında işe alınanlardan çalışmayan olup olmadığı denetlenecek, ikaz edilecek. Herkes imzasını atacak ve zerre kadar taviz verilmeyecek dedi.
Kamu Hakkını Kullanırken, Harcarken Elimiz Titreyecek
Bizler kamunun hakkını korumakla mükellefiz diyen Vali Yavuz, Kamu hakkını kullanırken, harcama yaparken elimiz titreyecek. Bu şehre hep birlikte hizmet edeceğiz şeklinde konuştu ve Toplum Yararına Çalışma ( TYP ) programı için alınacak elemanların liste yöntemi ile değil, kura yöntemi ile işe alındığını bu konuda da asla taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.
Daha sonra, bir önceki toplantıda alınan kararlar ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantı da, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak tarafından sunum yapıldı.