Yatırımcı'nın Önü Havaalanıyla Birlikte Açıldı

“Geriye sadece demiryolu ve deniz yolu ulaşımı anlamında eksiğimiz kalıyor.''

info@karadenizekonomi.com / 29.06.2015

Yatırımcı'nın Önü Havaalanıyla Birlikte Açıldı

 Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Ordu Giresun Havaalanın sağlayacağı katkıları değerlendirerek sanayi anlamında büyük bir gelişme olacağını iddia etti.

Ulaşım denildiğinde ilk akla karayolu geldiğini fakat bunların yanı sıra havayolu, demir yolu ve deniz yolunun da ulaşımın kapsamına girdiğini söyleyen Karataş, “Sanayinin, gelişmişliğin ve kalkınmanın en önemli argümanlarından birisi de ulaşımdır. Ulaşım denilince akla ilk karayolu gelmemesi lazım. Ulaşım denilince, demir yolu, deniz yolu, havayolu ve karayolu akıllara gelmesi lazım. Ulaşımdan biri olan Karayolunda Allah’a şükürler olsun büyük bir sıkıntımız yok. Ulaşımın diğer ayağı olan havayoluna ise Ordu halkı kavuştu. Ordu Giresun Havaalanına emek sarf eden başta hükümetimiz olmak üzere bölge milletvekillerimize ve bürokratlarımıza canı gönülden teşekkür ederiz” dedi.

Yatırımcıların havaalanına büyük oranda önem verdiğini söyleyen Karataş, “Havayolu sadece turizmin gelişmesine katkı sağlayan bir ulaşım ağı değil. Tabi ki, turizmin gelişmesine katkı sağlayacak ama sanayi anlamında da büyük bir katkısı olacak. Ordu Giresun Havaalanı, Ordu’yu Dünya ile yakınlaştıracak. Yurdun çeşitli yerlerine giderek bölgemize yatırımcıları davet ettiğimiz de bu zamana kadar ‘havalimanınız var mı?’ sorusu soruluyordu. Bölgemizi pazarlamak açısından havaalanı büyük bir kazanç. Havaalanını sanayinin gelişmesine katkı sağlayacak en önemli yatırım olarak değerlendiriyoruz. 

Karataş, sözlerine şöyle son verdi: “Geriye sadece demiryolu ve deniz yolu ulaşımı anlamında eksiğimiz kalıyor. Hükümetimizin bu yatırımları da bölgemize kazandıracağından hiçbir şüphe duymuyorum. Bunların yapılmasıyla Ordu yatırımların daha çok yapıldığı bir il olma özelliğine sahip olacaktır.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar