Giresun’dan Türkiye’ye Uzanan Geri Dönüşüm Başarısı

2008 yılında Giresun’da kurulan Göze Hurdacılık ve Yapı Market, geri dönüşüm ve yapı malzemeleri alanında faaliyet göstermeye devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.10.2024

Giresun’dan Türkiye’ye Uzanan Geri Dönüşüm Başarısı

Şirketin ortağı Ramazan Göze, babaları Yusuf Göze tarafından temelleri atılan işin ikinci kuşak temsilcileri olarak, işletmeyi daha ileriye taşımak için çalıştıklarını belirtti.

Göze, “Babamızın 2008 yılında Giresun’da kurduğu bu işletmeyi biz devraldık. Amacımız, Göze Hurdacılık’ı daha da ileriye götürmek ve insanlara daha geniş bir hizmet ağı sunmak” dedi. Şirket, hurda toplama ve geri dönüşüm alanında bölgedeki metal, plastik ve karton atıkları toplayarak, fabrikalara ulaştırıyor.

Son 10 yıldır yapı market sektörüne de ağırlık verdiklerini dile getiren Ramazan Göze, “İnşaat malzemeleri, PVC, çelik kapılar, mutfak dolapları gibi ürünlerin satışını gerçekleştiriyoruz. Ekonomideki durgunluğa rağmen, uygun fiyatlarla piyasaya nefes aldırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Hurda Sektöründe Daralma

Göze, hurda sektörünün son dönemlerde Türkiye genelinde ciddi zorluklar yaşadığını vurguladı. Hurda alımlarının azalmasıyla birlikte işlerin durma noktasına geldiğini belirten Göze, “Hurda sektörü şu anda kıskaçta. Büyük fabrikaların hurda alımını kısıtlamasıyla esnaf da bundan olumsuz etkileniyor. Bir kısır döngü içinde işlerin azalması, tüm sektörü zor durumda bırakıyor” dedi.

 

Üretimde Yeni Adımlar

 

Ramazan Göze, 2024 yılına dair değerlendirmelerde bulunarak, yılın kendileri için genel olarak verimli geçtiğini söyledi. Şirketin sadece Giresun’da değil, Artvin, Kahramanmaraş ve Samsun gibi şehirlerde de aktif olarak projelerde yer aldığını aktardı. Deprem bölgelerinde yürüttükleri yıkım çalışmalarıyla da dikkat çektiklerini belirten Göze, “Şirketimiz Artvin ve Samsun’daki fabrikalarda ve şantiyelerde aktif çalışmalar yürüttü” dedi.

 

2025 yılı hedeflerine de değinen Göze, demir malzeme üretimine başlamayı planladıklarını söyledi. “Pencere imalatı konusunda da kendimiz üretim yaparak daha avantajlı bir duruma geçmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Asel GÜRSOY

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar