Öney; “ Okulların açılmasıyla 1. Sınıf öğrencilerin görme bozuklukları ortaya çıkıyor”

Ordu'nun Fidangör Caddesi’nde 2013 yılından beri hizmet veren Murat Optik, sektörün önemli markalarını kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Optisyen Batuhan Öney, göz sağlığının korunmasına yönelik önemli tavsiyelerde bulunurken, optik sektörüyle ilgili güncel gelişmeleri de aktardı.

info@karadenizekonomi.com / 30.09.2024

Öney; “ Okulların açılmasıyla 1. Sınıf öğrencilerin görme bozuklukları ortaya çıkıyor”

 

Üsküdar Üniversitesi Optisyenlik Bölümü mezunu Batuhan Öney, aile şirketlerini son beş yıldır kendisinin işlettiğini belirtti. Dünyaca ünlü markalarla çalıştıklarını ifade eden Öney, Ray-Ban, Prada, Dolce & Gabbana gibi markaların yanı sıra en güncel modelleri müşterilerine sunmak için yurt içi ve yurt dışındaki fuarları yakından takip ettiklerini söyledi. Satış sonrası hizmetlerde ise müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını belirten Öney, kırılan gözlüklerin tamir ve garanti işlemlerine özen gösterdiklerini dile getirdi.

 

Mavi Işık Filtresi ve UV400 Koruma Önerisi

Öney, özellikle birinci sınıfa yeni başlayan çocukların göz sağlığına dikkat çekerek, velilerin çocuklarını göz doktoruna götürmelerinin önemini vurguladı. “Birinci sınıf öğrencileri genellikle tahtayı göremediklerini belirtirler. Bu nedenle çocukların düzenli olarak göz muayenesine gitmeleri gerekir” dedi.

Ayrıca her yetişkin bireyin yılda bir kez göz muayenesi yaptırması gerektiğini hatırlatan Öney, lens kullanıcılarının ise internetten alışveriş yapmamaları gerektiğini, güvenilir optik mağazalarının tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Teknoloji kullanımının artmasıyla göz sağlığını korumak adına mavi ışık filtreli gözlüklerin önemine dikkat çeken Öney, bu tür gözlüklerin telefon, tablet, bilgisayar ve gece araç farlarının yaydığı zararlı ışıklardan koruma sağladığını belirtti. “Gözünde numara olmayan bireyler bile sıfır numaralı mavi ışık filtreli camları kullanabilirler. Düzenli gözlük kullanıcıları ise UV400 korumalı camları tercih etmelidir” dedi.

 

Asel gürsoy

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar