Ticaret Bakanlığı’ndan hızlı kargo taşımacılığına yeni düzenleme

Ticaret Bakanlığı, posta ve hızlı kargo taşımacılığına ilişkin gümrük kurallarını yeniledi. Hava yolu taşımacılığı artık yalnızca havalimanı gümrük müdürlüklerinden yapılacak, bir yıl içinde satılamayan konsinye eşyalar ise Türkiye’ye geri gönderilecek.

info@karadenizekonomi.com / 6.11.2025

Ticaret Bakanlığı’ndan hızlı kargo taşımacılığına yeni düzenleme

 


Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle posta ve hızlı kargo yoluyla taşınan eşyaların gümrük işlemlerinde yeni kurallar getirildi. Buna göre, hava yoluyla yapılan hızlı kargo taşımacılığı sadece havalimanı gümrük müdürlüklerinden yürütülecek. Kara yolu taşımacılığı ise Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün belirleyeceği müdürlüklerde yapılacak.

Yeni uygulamayla, konsinye olarak gönderilen eşyaların bir yıl içinde kesin satışının yapılması zorunlu hale getirildi. Bu sürede satışı tamamlanmayan eşyalar, gümrük mevzuatı kapsamında Türkiye’ye geri getirilecek. Ayrıca her taşıma senedi için ayrı ceza uygulanacak, ancak aynı veri alanına ilişkin hatalarda cezai işlem yalnızca ilgili beyanname üzerinden yapılacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar