Ticaret Bakanlığı’ndan hızlı kargo taşımacılığına yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı, posta ve hızlı kargo taşımacılığına ilişkin gümrük kurallarını yeniledi. Hava yolu taşımacılığı artık yalnızca havalimanı gümrük müdürlüklerinden yapılacak, bir yıl içinde satılamayan konsinye eşyalar ise Türkiye’ye geri gönderilecek.
info@karadenizekonomi.com / 6.11.2025
Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle posta ve hızlı kargo yoluyla taşınan eşyaların gümrük işlemlerinde yeni kurallar getirildi. Buna göre, hava yoluyla yapılan hızlı kargo taşımacılığı sadece havalimanı gümrük müdürlüklerinden yürütülecek. Kara yolu taşımacılığı ise Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün belirleyeceği müdürlüklerde yapılacak.
Yeni uygulamayla, konsinye olarak gönderilen eşyaların bir yıl içinde kesin satışının yapılması zorunlu hale getirildi. Bu sürede satışı tamamlanmayan eşyalar, gümrük mevzuatı kapsamında Türkiye’ye geri getirilecek. Ayrıca her taşıma senedi için ayrı ceza uygulanacak, ancak aynı veri alanına ilişkin hatalarda cezai işlem yalnızca ilgili beyanname üzerinden yapılacak.
Çok Okunanlar
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2025-11-05 09:19
| Şehir | Levant |
|---|---|
| TMO | 200 TL |
| GİRESUN | 291,50 TL |
| ORDU | 294,00 TL |
| DÜZCE | 293,00 TL |


