Türkiye'nin En Yoksul Şehirleri Belli Oldu: Üç Şehir de Aynı Bölgede Yer Alıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması, Türkiye'nin en yoksul şehirlerini ortaya çıkardı. Son yıllarda görülen yüksek enflasyonun ardından yoksulluk oranları artış gösterirken, en yoksul 3 şehir aynı coğrafi hatta yer aldı.

info@karadenizekonomi.com / 7.08.2024

Türkiye'nin En Yoksul Şehirleri Belli Oldu: Üç Şehir de Aynı Bölgede Yer Alıyor!

Araştırmada, Türkiye'de en yoksul olarak tespit edilen coğrafi bölge TR82 olarak açıklanırken, bu bölgede yer alan ve en yoksul 3 şehir ise Kastamonu, Çankırı ve Sinop oldu.

İSTANBUL'DA YOKSULLUK TAVAN YAPTI

Paylaşılan 3 ilin ardından Türkiye'nin en yoksul bölgesi olarak İstanbul'un olduğu TR10 ve yüzde 21,7 ile Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerini kapsayan TRA2 bölgeleri geldi.

YOKSULLUĞUN EN AZ OLDUĞU ŞEHİRLER GAZİANTEP, ADIYAMAN VE KİLİS

Yoksulluk oranı düşük bölgeler, yüzde 10,4 ile Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'in dahil olduğu TRC1, yüzde 12,9 ile Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'in bulunduğu TRC3 ve Şanlıurfa ile Diyarbakır illerini kapsayan TRC2 bölgeleri oldu. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin yer aldığı TR63 bölgesine deprem felaketi nedeniyle alan uygulaması yapılamadı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar