Velilerden örnek davranış: 340 veli kan bağışında bulundu

Ordu'da uyum eğitimi kapsamında ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrencilerin velileri, okula kurulan stantlarda kan bağışında bulundu. Etkinlikte 340 veli, kan bağışında bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 8.09.2022

Velilerden örnek davranış: 340 veli kan bağışında bulundu

 

Altınordu ilçesindeki Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu'nda birinci sınıfa başlayan öğrencilerin ilk ders teması 'Kan Bağışı' olarak belirlendi. Okul yönetiminin öncülük ettiği etkinlik kapsamında Türk Kızılay Ordu Şubesi tarafından okul bahçesine stantlar kuruldu. Kan bağışı konusunda toplumsal bilinç uyandırmak amacıyla yapılan etkinlik kapsamında 340 veli kan bağışında bulundu.

TOPLUMSAL BİLİNÇ AMAÇLANIYOR

Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu Okul Müdürü Tuncay Topal, ilk ders etkinliğinde örnek bir projeye imza attıklarını ifade ederek, “Her sene bu ilk ders etkinliğinde farklı bir sosyal sorumluluk veya farkındalık projesi gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl yardımlaşma üzerine bir tema işledik. Bu seneki temayı belirlerken de amacımız toplumsal bir bilinç oluşturmaktı. Bu amaçla kan bağışını gündeme aldık. Yeni kayıt yaptığımız öğrencilerimizin velilerinden ilk ders etkinliğini onların yapmasını istedik ve kan bağışı yapmaya davet ettik. 340 velimiz bugün kan bağışında bulunma sözü verdi. Bu bizim ilk ders etkinliğimiz olacak. Buradan tüm velilerimize teşekkür ediyorum. Bize destek olan Altınordu ilçe milli eğitim müdürümüz, belediyemize, il milli eğitim müdürümüze ve valimize desteklerinden ötürü teşekkür ederim” dedi.


“KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR”

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, göreve geldiği günden bu yana Türk Kızılay ile işbirliği içinde olduklarını belirterek, “Her yıl kan ihtiyacını karşılamak için, öğretmenlerimizle, velilerimizle ve çevredeki halkımızla birlikte kan kampanyası yaparak bu alandaki ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz. Bu önemli bir şey çünkü her an kan bağışını bekleyen bir hasta var. Kan bağışı hayat kurtarır bilinciyle her zaman destek veriyoruz. Ben de düzenli bir kan bağışçısıyım ve birazdan kan vereceğim. ‘Bağışladığınız kan, hastalarımıza ulaşmıştır ve 3 kişiye hayat vermiştir ve 1 fidan kazandırmıştır” şeklinde mesaj geldiğinde çok mutlu oluyorum. Tüm halkımızı kan vermeye davet ediyorum. İlerde hepimizin muhtaç olabileceği bir ihtiyaçtır” ifadelerine yer verdi.

“ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇ”

“Bizler bu hafta çocuklarımızı birinci sınıfa başlatarak yaşamış olduğumuz heyecanı kan bağışı organizasyonuyla birleştirerek bu haftayı heyecanla kutluyoruz” diyen Doç. Dr. Seda Keskin, “Bu sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan da çok mutluyuz ve gurur duyuyoruz. Bu etkinlik bize yaşamak ve yaşatmayı hatırlatıyor. Ve bu etkinliğin çocuklarımıza örnek olma fırsatı vermesi de ayrıca bir güzellik. Bir hekim olarak kan bağışının önemini ve kan aramanın zorluğunu kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak yaşıyorum. Özellikle pandemi sürecinde kan stoklarının tükendiğini hepimiz biliyoruz. Biz şöyle zannediyoruz, benim kanım en sık bulunan kan, herkes veriyordur diye düşünülüyor ama maalesef öyle olmuyor. Bu bilince ulaşmak zaman alıyor. Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğu unutulmamalı. 18-65 yaş arası 50 kilonun üzerindeki her bireyi kan vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

“KANIN TEK KAYNAĞI İNSAN”

Kızılay Ordu Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kan üretilen bir madde değil, bir fabrikası yok. Tek kaynağı insan. Bugün bağışlayacağınız her bir ünite kan ile şifa bekleyen hiç tanımadığınız 3 kişiye hayat vermiş olacaksınız. Hayır duası almış olacaksınız. Bu muhteşem kalabalık bizi çok mutlu etti, Türk Kızılayı adına herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

MURAT GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar