ÜTSO Başkanı Zor,Yeniden Aday!

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odaların Ekim-Kasım aylarının seçim takvimi olması nedeniyle ÜTSO Toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenledi.

info@karadenizekonomi.com / 21.07.2017

ÜTSO Başkanı Zor,Yeniden Aday!

Kahvaltılı basın toplantısında ÜTSO Başkanı Durmuş Zor’un yönetim kurulu üyeleri tam kadro olarak hazır bulundu.

Seçim zamanı 4.5 yıllık bir süreyi tamamlamış olacaklarını belirten ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, konuşmasına basın kuruluşlarına teşekkür ederek başladı.

“1500 Haber İçinde 2 Tane Eleştirel Haber Var”

ÜTSO ekibi olarak 1700 civarında haber olduklarını söyleyen Başkan Zor, konuyla ilgili olarak, “Biz 1700 kez haber olmuşuz. 150’nin üzerinde de ulusal 

basında haber olmuşuz. Bu kadar haberin içinde bu yönetim ve bu meclisimizi eleştiren 2 tane haber var. Yani milletin gözü kulağı olan, birçok üyemizden odamızı daha iyi bilen basın gördüğünü, bildiğini haber yapmıştır.” dedi.

“ÜTSO Başkanlığı İçin Herkes Aday Olabilir”

Son bir haftadır ÜTSO Başkanlığı ve yönetimi için aday olmak isteyen kişi ve heyetlerin olduğunu söyleyen Başkan Durmuş Zor, “Yanımıza gelip de ‘ben şu saatte basın açıklaması yapacağım’ diyen kişiler oldu. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası yönetilmeye layık ve insanların da yönetme arzusunun olduğu güzide bir yerdir. Böyle bir kurum mutlaka en az 5-6 heyet tarafından; ‘biz burayı yönetmek istiyoruz’ denilmeli. Nasıl ki Türkiye’de 30-40 tane parti ‘ben bu ülkeyi yönetmek istiyorum’ diyorsa ÜTSO’yu da yönetmek isteyen insanların olması gayet normal ve hoş bir durumdur. Artık böyle bir algı ÜTSO için de oluştu. ‘Rakibi yok, tek başına çıkıyor’ gibi algılar olmuştur geçmişte ama bu o yerin albenisi olmadığındandır.” diye konuştu.

“Aday Olacak Arkadaşlarımıza Her Türlü Kolaylığı Sağlayacağız”

Açıklamasında ÜTSO Başkanlığı için aday olan veya aday olmayı düşünen kişilere de seslenen Zor, “ÜTSO’yu yönetmek isteyen insanlar bu odanın tüm salonlarını, tüm sosyal donatılarını kullanmaya sahiptirler ve mümkün ise bu odalarda, bu salonlarda basın açıklamalarını yapmalılar. Bize, bizden öncekilerin yaptığı gibi yapmayacağız biz. Biz merdivenlerde basın açıklaması yaptık ve orada fotoğraf çektirdik. Hatta merdivende olmamız bile uygun görülmedi. Dediler ki, ‘Gitsin Atatürk Parkında fotoğraf çektirsin.” Arkadaşlar biz Atatürk Parkını yönetmeye talip olmamıştık, Ticaret ve Sanayi Odasını yönetmeye talip olmuştuk. Doğal olarak bu odada fotoğraf çektirdik. Bu odanın kapıları aday olan, olacak olan herkese sonuna kadar açık. Bütün bilgiler de herkese açık. Aday olacak arkadaşlarımız üye listesinin tamamını alabilir. Bu konuda çalışan arkadaşlarımıza talimat verdim.” ifadelerini kullandı.

“Biz Buraya Kimsenin Adamı Olarak Gelmedik, 1500 Kişinin Adamı Olarak Geldik”

Kendi adına ve ekibi adına “Adaylık” konuşmanın erken olduğuna vurgu yapan Başkan Zor, “Harmana girenler bilir tozun nasıl bir şey olduğunu. Önümüzde uzun bir süre var. 4 ay boyunca bir seçim süreci yönetilemez. Arzu eden, heves eden olabilir ama bu süre uzun bir süredir. 4 ay bir kişinin yanına kaç defa gideceksiniz de ‘bana oy ver, bana oy ver’ diyeceksiniz. Oy istenen kişi en son bıkar ve ‘Sana da oy veriyorum, sana da veriyorum’ der, ama sandığa gidince kafasındaki kişiye oy verir. Seçimin çok kaliteli olması için gayret edeceğiz. Bu heyet gerekirse en son gün karar verir. Bu yönetimdeki ve meclisteki arkadaşlarımın ortak kararıdır. Biz buraya birilerinin adamı olarak gelmedik. Biz buraya 1500 tane üyemizin adamı olarak geldik.” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar