Atatürk'ün Ordu'ya Gelişinin 100. Yılı Coşkuyla Kutlanacak

Altınordu Belediyesi, 19 Eylül 1924 yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’ya ayak basışının 100’üncü yılı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor.

info@karadenizekonomi.com / 19.09.2024

Atatürk'ün Ordu'ya Gelişinin 100. Yılı Coşkuyla Kutlanacak

Etkinlikler bugün tiyatro gösterisiyle başlayacak olan kutlama programı 3 gün boyunca devam edecek. Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, kentte düzenlenecek olan tiyatro, kortej yürüyüşü ve konser etkinliklerine tüm Orduluları davet etti.

Altınordu Belediyesi, 19 Eylül 1924 tarihinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’ya ilk adımını attığı anın 100’üncü yıl dönümünü, muhteşem etkinliklerle taçlandırıyor. Asırlık gurur için düzenlenecek olan etkinlikler, Atatürk’ün Ordu’daki ziyaretinin milli tarihimizdeki ebedi izlerini ve önemini gözler önüne serecek. Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, yarın başlayacak olan ve cuma gününe kadar devam edecek sürecek olan etkinliklere tüm Orduluları davet etti. İlk olarak kutlamaların yarın tiyatro gösterisiyle başlayacağını belirten Başkan Tepe, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’muza teşrifinin 100’üncü yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Bu kapsamda Altınordu Belediyesi olarak bir dizi etkinlikler planladık.

İlk olarak 18 Eylül Çarşamba günü saat 20.00’de Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde Altınordu Belediyemiz tarafından hazırlanan Mucizenin Adı: Rüsumat adlı tiyatro oyunumuz sahnelendi. Bu akşam izleyicileriyle buluşacak olan tiyatro oyunumuza tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz” dedi.

ADIMLAR YÜZÜNCÜ YIL İÇİN

Başkan Tepe, etkinlikler kapsamında ‘100’üncü Yıl Yürüyüşü’ yapılacağına da dikkat çekerek, “19 Eylül Atamızın Ordu’yu ziyaret etmesinin 100’üncü yılı anısına perşembe günü saat 13.00’te Ceren Özdemir Meydanı’ndan başlayarak İlkadım Anıtına kadar yürüyüş gerçekleştireceğiz. Adımlarımızı yüzüncü yıl için atacağız. Akabinde saat 14.00’te İlkadım Anıtı’nda hem çelengimizi sunacağız hem de Atamıza aynı coşku ve heyecanla; yüreğimizde, kalbimizde hissettiğimizi ifade edeceğiz” diye konuştu.

TUNCER TERCAN SAHNE ALACAK

Günün anısına Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirileceğini kaydeden Başkan Tepe, “20 Eylül cuma akşamı ise saat 20.00’de yine Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde Tuncer Tercan’ın sesinden hem Atatürk’ün sevdiği müzikleri hem de Ordu türkülerini dinleyebileceğiniz muhteşem bir müzik ziyafetine sizleri bekliyoruz. 19 Eylül 1924’ten bugüne kadar Atamızı aynı azimle, aynı kararlılıkla bir kez daha söylüyoruz; iyi ki varsın Atam, iyi ki geldin Atam, hoş geldin Atam” ifadelerinde bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar