Başkan Uslu’dan ‘rant’ iddialarına tepki

Ünye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Ünye OSB için kamuoyunda ‘rant’ iddiası oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek, “Artık yatırım zamanı olup bölgemize üretim ve istihdam sağlamak üzere kolları sıvama zamanıdır” dedi

info@karadenizekonomi.com / 15.11.2022

Başkan Uslu’dan ‘rant’ iddialarına tepki

Ünye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Ünye OSB için kamuoyunda ‘rant’ iddiası oluşturulmaya çalışıldığını dile getirdi. Başkan Uslu, spekülasyonları sona erdirmenin herkesin faydasına olduğunu vurgulayarak, “Ünye OSB, ilçemizin geleceğidir” dedi.

Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçenin 40 yıllık hayali olduğunu dile getirerek, “OSB’nin 550 dönümlük alanda kurulumu için ilk adımları atılmış ve bilindiği gibi yatırımcı firmalar burada inşaat çalışmalarına başladı. Çok uzun zamandır beklediğimiz bu oluşum için bu zamana kadar emeği geçen her kesime her kişi ve kuruluşa ayrı ayrı teşekkürü bir borç olarak biliriz. Bundan sonrası için en büyük beklentimiz bu alanda fabrikaların bacalarının tütmesi ve üretime geçilerek binlerce istihdam sağlanması, İlçemizin kalkınmasına-geleceğine katkı verilmesi olacaktır” ifadelerine yer verdi.

MOTİVASYONU ENGELLEYEN HEZEYANLAR

Rant sağlama iddialarının son derece rahatsız ettiğini belirten Uslu, “Konunun önemini hafifleten, rahatsız edici bu tür paylaşımlar ve dedikoduların ortaya çıkması aslında OSB’yi ranta kurban edecek yaklaşımlardır. Bu tür yaklaşımlar ayrıca   yatırımcıların heyecanını, motivasyonunun engellemekten öteye gitmeyecek hezeyanlardır. Ünye OSB’de alt yapı çalışmaları Kasım 2022 itibari ile sonuçlandırılmış ve yatırımcılar için işe başlama zamanı henüz gelmiştir. Başka bir deyişle; burada yer sahibi olan yatırımcılar inşaatlarına başlamak için altyapının bitmesini beklemekte olup bu işler tamamlandıktan sonra iki yıl süre ile işlerini bitirmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

KİMSE RANT KAPISI OLARAK GÖRMÜYOR

Başkan Uslu, arsa tahsis sözleşmesinden detayları paylaşarak, “Proje teslim ve tasdik için 1 yıl, yapı ruhsatı için ise 2 yıl süre ile sınırlandırılmıştır. Proje teslim ve tasdik işlemlerinin gecikmesinden kaynaklı problemlerde ilgili yönetmeliği göre 6 ay daha ilave süre verilebilmektedir. Yapı ruhsatının 2 yıllık süresi içerisinde tamamlanamaması halinde yönetim kurulu başkanlığı tarafından makul sebeplerin varlığı söz konusu ile 2 yıl daha ek süre verilebilmektedir. İlaveten sürenin yetersiz kalması söz konusu olursa bakanlığa yapılan müracaat ile 1 yıl daha ilave süre verilebilir. Buradan da anlaşılacağı gibi yatırımcıların önünde henüz iki yıl gibi bir süreleri olup hiçbir yatırımcı burada aldığı arsayı rant kapısı olarak görmemektedir. Büyük ümitler ile girişilen bu başarı yolunda rant hikayeleri üreterek yatırımcıların önünü kesmek doğru bir yaklaşım değildir, olmamalıdır” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar