Ordu’da Sağlıkta Kalite Standartları’nda En İyisi Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi
‘Sağlıkta Kalite Standartları 2021-2022’ değerlendirmesinde Ordu'da en yüksek puanı alarak büyük bir başarıya imza atan Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Ordu Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nden Teşekkür Belgesi aldı.
info@karadenizekonomi.com / 23.01.2023
Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Durak, elde ettikleri başarıdan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, en büyük amaçlarının kentin sağlık turizmi paydasını artırmak olduğunu dile getirdi.
BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Elde edilen başarı nedeniyle gurur duyduklarını belirten Durak, “Doktorlarımıza ve personellerimize bize bu kalitede paydaş oldukları için çok teşekkür ederim. 287 personelle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belki daha az sayıda personelle de çalışmalarımızı devam ettirebiliriz ancak önemli olan hastalarımızın ve ziyaretçilerimizin memnuniyeti. Bu memnuniyeti en üst noktaya taşımak adına da aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Verdiğimiz hizmetin bu şekilde tescillenmiş olması bizi çok mutlu etti. Ordu’da 25 hastanenin üstünde bir kalitede hizmet veriyor olmak bize mutluluk veriyor. Bu başarının da uzun yıllar devam etmesi için çalışacağız” dedi.
SAĞLIK İHRACATI YAPMAK İSTİYORUZ
Kuruldukları günden bu yana birçok yeniliğe öncülük eden hastanenin 2023 hedeflerini de paylaşan Durak, ”Ana hedefimiz, sağlık turizmini en üst ve hızlı şekilde canlandırmak. Sağlık ihracatı yapmak istiyoruz. Bu konuda da görüşmelerimizi ve organizasyonlarımızı yapıyoruz. İnşallah, 2023 sonuna kadar Ünye'yi ve Ordu'yu sağlıkta cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Bunun ülke için ülkeye döviz girdisini sağlayabilmek için çok önemli bir şey olduğunu düşünüyoruz. Teknolojik olarak yapmak istediğimiz, planlamalarımızda olan gelişmeleri takip ediyoruz. Bu sene içerisinde birkaç tane majör alanımızda büyük yatırımlarla, cihaz parkurumuzu yenilemek istiyoruz. Başarımızın sırrı, kendi ailemiz nasıl bir hizmet almak isterse, onu vermeye çalışıyoruz. Bunu da hem iç hem de dış denetim olarak kendimiz yapıyoruz” diye konuştu.
AMACIMIZ, İNSANLARI ŞEHİRDE TUTMAK
Girdi maliyetlerinin artmasının mecburen hizmet ücretlerine de yansıdığını ifade eden Durak, “Maalesef biz de fiyat güncellemeleri yapmak durumunda kaldık kalıyoruz çünkü inanılmaz enflasyonist bir ortam var. Bu sadece sağlık alanında değil, bütün girdilerin maliyeti çok yükseldi. Bunun böyle olmasını istemiyoruz ama biz de ayakta kalabilmek için fiyat güncellemelerini yapmak zorunda kalıyoruz. Neredeyse girdilerimizin tamamının temelinde döviz dağılımları var. Her ne kadar uzun süredir dövizin sabit gittiği bir süreç yaşasak da iç piyasadaki maliyet artışları bizim buradaki maliyet artışlarımıza da yansıyor. Buradaki ana amacımız, bölge halkının sağlığı için şehir dışına çıkmaması. Bu hizmeti verebilmek için de fiyatlarda revize yapmak zorunda kalıyoruz. İnşallah bundan sonraki güncellemelerimizi eksi yönde yapacağımız bir ortam oluşur. Maliyetlerin artmasının yanı sıra, SUT dediğimiz devlet ödeneğinin de çok aşağılarda kalması herkesi çok zorluyor çünkü özel sektörün sağlık alanında ayakta kalabilmesinin en büyük kıstaslarından birisi bu” ifadelerine yer verdi.
Yaren kaya