Gayrimenkul Sektörü Faiz İndirimi Bekliyor

Doğu Karadeniz’deki özel mülkler üzerine uzmanlaşmış olan gayrimenkul ve emlak danışmanı Hüseyin Ali Karaçam, sektördeki mevcut durgunluk ve çözüm önerileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 5.08.2024

Gayrimenkul Sektörü Faiz İndirimi Bekliyor

Karaçam, faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle konut satışlarının durma noktasına geldiğini ve bu sorunun çözülmesi halinde emlak piyasasında büyük bir canlanma yaşanacağını ifade etti.

Konut Kredisi Faizleri Piyasayı Etkiliyor

Hüseyin Ali Karaçam, konut kredisi faiz oranlarının yüksek olmasının sektördeki durgunluğun ana nedeni olduğunu belirtti. "Faiz getirileri kira getirilerinden çok daha fazla olduğu için insanlar paralarını faize yatırıyor, konut kredisi çekmek isteyenler ise yüksek faiz oranları nedeniyle bu imkanı bulamıyor," dedi. Karaçam, bu durumun konut satışlarında ciddi bir düşüşe neden olduğunu vurguladı.

Şimdi Alım Zamanı

Karaçam, mevcut ekonomik koşullarda gayrimenkul satın almanın en iyi dönem olduğunu belirtti. "Emlak piyasası kötü olduğunda alım yapmak her zaman daha karlıdır. Konut kredisi faiz oranları düştüğünde veya yeni kentsel dönüşüm projeleri açıklandığında piyasa canlanacak ve bu da kiralara yansıyacaktır," ifadelerini kullandı.

Devletin konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini söyleyen Karaçam, "Şu anda uygun şartlarda kredi çekmek neredeyse imkansız. Devletin bu konuda yaptırımlar uygulaması şart," dedi. Ayrıca, bu yıl içerisinde yüksek kapsamlı bir konut kredi kampanyası beklediklerini de ekledi.

Kiralama Tavsiyeleri

Kiralama konusunda önemli tavsiyelerde bulunan Karaçam, "Ev sahipleri kesinlikle tahliye taahhütnamesi olmadan dairelerini kiraya vermemeli. Tahliye taahhütnamesi olmadan kiracılar 10 yıl boyunca çıkarılamaz," diye konuştu. Bu bilginin ev sahipleri için hayati önemde olduğunu belirtti.Karadeniz bölgesindeki konut sorunlarına değinen Karaçam, "Bölgedeki evler ya çok eski ya da çok yeni. Kentsel dönüşüm projeleri halkın nefes almasını sağlayacak ve çarpık kentleşmeyi ortadan kaldıracaktır," dedi. Karaçam, bu projelerin bölge için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar