“Hedefimiz, Türkiye’nin en büyük tarımsal sanayi şirketi olmak”
Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “Hedefimiz, 2029’da Türkiye’nin en büyük tarımsal sanayi şirketi olmak. Bu yolda adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi. Firma, ihracat yaptığı 5 kıta 72 ülkede; kapasitesi ve müşteri memnuniyetiyle ürünleri aranan bir marka haline geldi.
info@karadenizekonomi.com / 12.09.2022
Ulusoy Un’un 1995 yılında komşu ve çevre ülkelerde başladığı un ihracatı faaliyetleri her yıl artan bir trend ile devam etti. İhracat yaptığı 5 kıta 72 ülkede kapasitesi ve müşteri memnuniyetiyle ürünleri aranan bir marka haline geldi. 2021 yılını 9.3 milyar TL satış hasılatıyla kapatan Ulusoy Un, 2021 yılında gerçekleştirdiği 75 milyon 780 bin dolarlık ihracatla Türkiye’nin en büyük 323. ihracatçı firması oldu. Her geçen gün emin adımlarla ilerlediklerini belirten Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, Söke’nin alınmasından sonra perakende açığının da kapandığını söyledi.
“2 BİN 485 TON/GÜN KAPASİTELİ BİR TESİSE SAHİP OLDUK”
50. yıl üretim tesisinin 4 ünitesinin de haziran ayında tamamlanmasıyla birlikte 2 bin 485 ton/gün kapasiteli bir tesise sahip olduklarını ifade eden Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “Ulusoy Un olarak halka arz sonrası dönemde yatırımlar noktasında 3 tane önemli hamlemiz oldu. Birincisi Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni kurmuş olduğumuz 50. Yıl Üretim Tesisimizin son 4. ünitesini de haziran ayında devreye alarak projenin üretim hatlarını tamamladık. Böylece 50. Yıl Üretim Tesisimizin üretim kapasitesi bin 550 ton/günden 2 bin 485 ton/güne yükseldi. Bu hem şirketimiz hem de ülkemiz için çok önemli ve büyük bir yatırım. Bunun yanı sıra Çorlu’da 400ton/gün kapasiteli fabrikamızla totalde 2 bin 485 ton/gün üretime kavuştuk” dedi.
Ulusoy, “İkinci önemli adım, Çelikli/Kırıkkale, Alaca/Çorum ve Yozgat/Sorgun’daki 3 lisanslı depomuzda 170 bin ton depolama kapasitemizin olması. Üçüncü önemli adım ise Söke A.Ş’nin satın alınmasıydı. Söke’nin de 2 fabrikasında bin 100 tonluk kapasitemizle beraber günlük 3 bin 585 tonluk kapasiteye sahibiz. Böylece Türkiye’nin şu anda en büyük un üretim kapasitesine sahip firmayız” şeklinde konuştu.
“LİSANSLI DEPOLARIMIZ STRATEJİK ÖNEMDE”
Lisanslı depoculuğun öneminden bahseden Dr. Eren Günhan Ulusoy, Kırıkkale, Çorum ve Yozgat’ta bulunan 3 lisanslı depolarının Samsun’a yakınlığı nedeniyle avantaj sağladığına vurgu yaparak, “Samsun, bir liman şehri hammaddede Karadeniz’den temin edildiği için avantajlı bir noktadayız. Bu avantajlı noktada kapasitemizi artırdık. Lisanslı depoculukla da çiftçimize ve tarımımıza destek vermiş olduk. Lisanslı depolarımız sayesinde gıda güvenliği konusunda stoklarımızı muhafaza edebiliyoruz. Çelikli/Kırıkkale, Alaca/Çorum ve Yozgat/Sorgun’daki 3 lisanslı depomuzun konumları da bizim için çok önemli. Bu 3 lisanslı depomuzu hayata geçirdiğimiz illeri özellikle Samsun’da faaliyete aldığımız 50. Yıl Üretim Tesisimize yakın olması nedeniyle seçtik. Hedefimiz ise 2029’da Türkiye’nin en büyük tarımsal sanayi şirketi olmak. Bu yolda adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.
“SÖKE İLE PERAKENDEDE GÜÇLENDİK”
Söke’nin en yüksek pazar payına sahip raflarda satılan ürün olduğunu dile getiren Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkan Dr. Eren Günhan Ulusoy, “Söke AŞ’nin bize olumlu etkileri oldu. Ulusoy Un, şu ana kadar ithalatta, ihracatta, iç piyasada, fırın kanalında endüstriyel müşterilerde, güçlü bir üretici olmasına rağmen perakende de çok az yer alan bir üreticiydi. Söke ile o eksiğimizi tamamladık. Söke, Türkiye’nin en yüksek pazar payına sahip raflarda satılan un markası” diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 4. GIDA FİRMASI
Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin açıklandığı Capital Dergisi’nin 500 büyük şirket araştırmasına göre Ulusoy Un, 9 milyar 308 milyon TL satış hasılatıyla 2020 yılına göre listede 23 sıra yükselerek Türkiye’nin en büyük 86. firması oldu. Araştırmaya göre Samsun’un en büyük şirketi olan Ulusoy ile ilgili açıklama yapan Ulusoy, “Türkiye’nin önemli yayınlarının hazırladığı listelerde her sene başarıyla yer almak şirketimizi motive ediyor. 2022 yılında başarılarımızı perçinleyeceğimiz önemli çalışmalar üstleniyoruz. Yaptığımız yatırımlarla hem bölgemize hem de ülkemize katma değer sunmaya devam ediyoruz. Son yatırımımız olan Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 50. Yıl Üretim Tesisimizin 4. ünitesini de haziran ayında devreye alarak projenin üretim hatlarını tamamladık. Böylece 50. Yıl Üretim Tesisimizin üretim kapasitesi 1550 ton/günden 2085 ton/güne yükseldi. Bu hem şirketimiz hem de ülkemiz için çok önemli ve büyük bir yatırım” dedi.
ASEL GÜRSOY
KARADENİZ EKONOMİ