Diplomatların aşçısı ÜNYE RAMADA’DA
Bölgenin tek resort tesisi olma özelliği ile sıra dışı bir otele ev sahipliği yapan Ünye’de dikkat çeken mimarisi, en ince ayrıntısına kadar düşünülerek tasarlanmış konforu, muhteşem deniz ve doğa manzaralı odaları ile Ramada Resort By Wyndham’da konuklara sunulan yerel ve uluslararası yemek menüsü ünlü aşçı Yaşar Ademir’in elinden çıkıyor.
info@karadenizekonomi.com / 29.06.2020
Keşfedilmeyi bekleyen yaylaları, yeşilin farklı tonları ile dolu dağları, deniz ve sahil tutkunlarına hitap eden eşsiz kumsalı ile muhteşem güzelliklere sahip olan Ünye Ramada Resort By Wyndham, “executive chef” Ali Yaşar Ademir’in sihirli dokunuşları ile çok özel damak tatlarını misafirlerine sunuyor. Bir dönem Kuveyt Büyükelçiliği’nin baş aşçılığını da yapan ve sunduğu lezzetlerle elçilik rezidansında verilen davetlerde diğer ülke misyonlarının hayranlığını kazanan Ademir, ülkemiz pek çok elit otelde çalıştıktan sonra birkaç ay önce Ünye Ramada Resort bünyesine katıldı.
Alanında yapılan yarışmalarda 62 madalyası olan usta şef, İtalyan ve Fransız mutfağına olan hâkimiyetini geleneksel Türk mutfağı ile perçinleyen bir isim olarak yarım asırlık deneyimini şu sözlerle anlatıyor: “Ata mesleğimiz olan aşçılığa 1972 yılında zamanın en iyi otellerinden Kalyon Otel’de başladım. Daha sonra Büyük Ada Anadolu kulübü, Pik Rujenuav ve Ristorente İtalyano gibi işletmelerde görev yaptım. Daha sonraki dönemlerde ise aralarında Robinson Club Lykia, Sueno ve Silence Beach gibi tesislerde mutfakları yönettim. Deneyimlerim ve araştırmalarımdan yola çıkarak mutfağa bakışımı, yemek kombinasyonlarını yeni üretilen ve değişen mutfağı takip etmek ve uygulamak her şeyin başıdır sözleri ile özetleyebilirim. Mutfağın modernleşmesi bize aynı zamanda yemek hazzı konusunda dönüşüm vaad ederken sahip olduğumuz her şeyi kaybetme tehdidini de beraberinde getiriyor. Oldukça geniş bir kültüre sahip olan geleneksel mutfağımızda ortak bilincin canlı kalması için sürekli takip edilmesi ve uygulanması gereken tarifler ve rotalar vardır.” REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ