Lviv’de Türk Yatırımı: Onur ve Lvivli İş Adamları “Ekocenter” Sanayi Parkını Kurdu

Lviv’de önemli bir yatırım hamlesi gerçekleşti. Türk firması Onur Construction International ve bir grup Lvivli iş adamı, “Ekocenter” adlı sanayi parkını hayata geçirdi. Ukrayna hükümeti, bu projeyi resmi sicile ekleyerek büyük bir istihdam potansiyeli yarattı.

info@karadenizekonomi.com / 16.10.2024

Lviv’de Türk Yatırımı: Onur ve Lvivli İş Adamları “Ekocenter” Sanayi Parkını Kurdu

 

8 Ekim Salı günü, Ukrayna Bakanlar Kurulu, “Ekocenter” Sanayi Parkı’nın sicile kaydedildiğini duyurdu. Başbakan Denıs Şmıhal, parkın Lviv bölgesinde kurulduğunu ve bu yatırımla 1800 kişilik istihdam sağlanacağını belirtti. Ayrıca Mıkolayiv bölgesinde yer alan “Sunart” sanayi parkı da aynı şekilde sicile kaydedildi.

ZAXID.NET’in araştırmalarına göre, “Ekocenter” Sanayi Parkı Ltd. Şti., Lviv’de Grabovskogo Caddesi üzerinde yer alıyor ve mayıs ayının sonunda faaliyete geçti. Şirketin %50 hissesi Onur Construction International’a aitken, diğer hissedarlar Lvivli iş adamları Oleg Şuptar, Volodımır Hubıtskiy ve Andriy Haraçko oldu. Her biri, sanayi parkında %16,6’lık bir paya sahip.

YouControl verilerine göre, sanayi parkı inşaat, depo yönetimi, ticaret ve emlak kiralama gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösterecek. Parkın tam yeri ve büyüklüğü henüz belirlenmese de Sokilnıtska topluluğu bölgesinde olacağı doğrulandı.

Oleg Şuptar ve ortakları, Lviv’de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren başarılı iş adamları olarak biliniyor. Şuptar ailesine ait şirketler grubu, bilgisayar teknolojisi, çikolata ve ekmek ürünleri üretimi gibi farklı alanlarda etkin. Ayrıca, ERC grubu bünyesinde teknoloji mağazaları zinciri olan Moyo’ya da sahipler.

Türk firması Onur Construction International ise Ukrayna’da yol ve köprü inşaatlarının yanı sıra, madencilik, beton üretimi ve enerji sektörlerinde de faaliyet gösteriyor.

Bu yeni yatırımın Ukrayna ekonomisine katkı sağlaması beklenirken, Türk ve Ukraynalı iş adamlarının güçlü işbirliği dikkat çekiyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar