Tüketiciye ulaşacak yeni yatırım: Mayhaz

Günlük fındık kapasitesi ve ihracat rakamlarıyla Karadeniz'deki en büyük kırma fabrikalarından birisi Özyılmaz Fındık. Şirketin ikinci kuşak İhracat Sorumlusu Selim Yılmaz, yeni fındık kırma tesisitle 250 ton olan kapasitelerini 500 tona çıkardıklarını kaydetti.

info@karadenizekonomi.com / 15.12.2020

Tüketiciye ulaşacak yeni yatırım: Mayhaz

Yıllık 25 milyon dolar ihracat

"Entegre tesisimizle son 4-5 yılda ihracat rakamlarımızda da büyük bir artış sağlandı" diyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“1960 yılından beri tarım ürünleri ticareti yapan daha sonra ise fındık sanayisine giriş yapan bir şirketiz. Karadeniz'deki en büyük fındık kırma fabrikalarından biriyiz. Geçen sene yaptığımız yeni fındık kırma fabrikamızla günde 250.300 ton olan kapasitemizi 500 tona çıkardık. Yıllık 25 milyon dolar bazında bir ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracatımızı 35-40 milyon dolara çıkaracaktık ama pandemi bu durumu olumsuz etkiledi. Rusya, İsrail, Amerika ve Avrupa ülkelerine fındık ihracatı yapıyoruz.”

Fındık sanayisinde kullanılabilen ürünlerin yüzde 80-85’ini yapıyor

Samsun'da full bir entegre tesisi olduklarını ve fındığın toplanmasından un haline getirilmesine kadar tüm işlemleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, "Bahçedeki tarım bölümünden tutun son aşamasına kadar tüm işlemleri yapıyoruz. Kavrulması, kıyılması, unu, püresi, fındık ezmesi gibi ürünlerini yapabiliyoruz. Çalışan sayımız sezonluk işçilere göre değişiyor. 250-300 kişilik bir istihdam sağlıyoruz. Fındık, Türkiye'nin en önemli tarım ürünlerinden birisi. Aynı zamanda da en çok döviz girdisi olan bir ürün. Pandeminin ilk dönemleri tüm gıda ürünlerine yoğun bir talep oldu. Ama bu durum daha sonra azalmaya başladı. Bu nedenle sektörde fındık satışında bir yavaşlama var. Fındık sanayisinde kullanılabilen ürünlerin yüzde 80-85’ini yapabiliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yeni markayla tüketiciye ulaşacak

Entegre fabrikaları bittikten sonra da atıştırmalık yatırımlarının olduğunu belirten Yılmaz, “Tüketiciye direkt ulaşmaya çalışıyoruz. Bu nedenle küçük bir fabrika satış mağazası yaptık. Pandemi ve diğer etkenlerinde stabil duruma geçtikten sonra küçük bir atıştırmalık fabrikası hayalimiz var. Ufak paketlerde kavrulmuş fındık, natürel fındık ve fındık ezmesi gibi çeşitleri bölgede Mayhaz markasıyla tüketiciye ulaştırıyoruz. Sütlü fındık kreması denemelerini bitirdik ve piyasaya sunacağız. Yeni yatırımla fındıklı atıştırmalıklar tüketiciye sunacağız.” dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar