Cazılar Deresi Kapatıldı Mı?

Trabzon’un Yomra ilçesinde turistlerin uğrak noktalarından Cazılar Deresi Alabalık Tesisleri hakkında yaşanan ruhsat ve mühür tartışması gündeme geldi.

info@karadenizekonomi.com / 16.09.2026

Cazılar Deresi Kapatıldı Mı?

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, CİMER’e yapılan şikayetler üzerine ruhsat eksikliği nedeniyle tesisin kapatıldığını belirtirken, işletme sahibi Ahmet Şahin ise “Kapatıldı” haberlerinin asılsız olduğunu ve faaliyetlerinin sürdüğünü açıkladı. Yomra’nın Özdil Mahallesi’nde bulunan Cazılar Deresi Alabalık Tesisleri, son günlerde hakkında ortaya atılan “kapatıldı” ve “mühürlendi” iddialarıyla gündeme geldi.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, tesisin ruhsat sorunu bulunduğunu ve CİMER’e yapılan şikayetlerin ardından belediye ekiplerince kapatma işlemi uygulandığını açıkladı. Bıyık, işletmenin 2000’li yıllarda Özdil Belediyesi tarafından verilen ve 50 metrekarelik alanı kapsayan bir ruhsata sahip olduğunu, ancak mevcut durumda işletme için ruhsat bulunmadığının tespit edildiğini söyledi.

“Eksikler giderilirse yeniden açılacak”

CİMER’e işletme hakkında daha önce de çok sayıda şikayet geldiğini belirten Bıyık, CİMER’in belediyeden soruşturma ve sonuç talep etmesi üzerine inceleme yaptıklarını ifade etti. Bıyık, ruhsat eksikliğinin giderilmesi halinde tesisin yeniden açılabileceğini belirterek, “Ruhsat sorununu tamamladıktan sonra kendilerine ruhsatı vereceğiz. Eksikler giderildiğinde tesis yeniden açılacaktır” açıklamasında bulundu. Öte yandan tesisin işletmecisi Ahmet Şahin ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla “kapatıldı” haberlerine tepki gösterdi. Şahin, “Cazılar Deresi adlı işletmemiz hakkında sosyal medya ve basında çıkan bazı ‘kapatıldı’ haberleri asılsızdır. İşletmemiz faaliyetlerine devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

İki yıl önce plaket verilmişti

Tesisle ilgili tartışmanın dikkat çeken bir diğer boyutu ise Yomra Belediyesi ile işletme arasındaki geçmişteki ilişki oldu. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 21 Ekim 2024 tarihinde işletme sahibi Ahmet Şahin’e, Cazılar Deresi’nin Yomra turizmine ve bölgedeki gençlerin istihdamına sağladığı katkılar nedeniyle plaket vermişti. Belediyenin o dönemki açıklamasında, dünyanın farklı noktalarından gelen turistlerin tesiste ağırlandığı ve işletmenin Yomra’nın tanıtımı ile ekonomik gelişimine katkı sağladığı belirtilmişti.

Aradan yaklaşık iki yıl geçmesinin ardından tesis, bu kez ruhsat eksikliği ve CİMER şikayetleri üzerinden gündeme geldi.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar