KATİD Başkanı Murat Toktaş: "Yaz Sezonu Beklentilerin Altında Kaldı, 2025 Daha İyi Olacak"

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, 2024 yaz sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toktaş, bu yıl turizm sektöründe yaşanan durgunluğun, ekonomik sıkıntılar nedeniyle iç pazardaki seyahat talebinin düşmesine bağlı olduğunu belirtti.

info@karadenizekonomi.com / 26.08.2024

KATİD Başkanı Murat Toktaş:

 

Bölgedeki otellerin doluluk oranlarının yüzde 65 civarında seyrettiğini söyleyen Toktaş, gelecek yıl için ise daha umutlu konuştu.

"Yaz Sezonunda Düşük Doluluk Oranları"

Toktaş, 2024 yaz sezonunun, bir önceki yıla göre geride kaldığını ifade etti. “Bu yaz, otellerde doluluk oranları yüzde 65’lerde kaldı. Bunun en büyük nedeni, ekonomik sıkıntılar nedeniyle iç pazarda seyahat talebinin azalması. Özellikle yerli turistin alım gücünün düşmesi, Karadeniz gibi yerli pazarla çalışan bölgelerde büyük bir etki yarattı,” dedi.

"Yunanistan’a Olan İlgi Yiyecek ve İçecek Fiyatlarından Kaynaklanıyor"

Toktaş, Yunanistan’a artan turist ilgisini de değerlendirdi. “Yunanistan’ın özellikle yiyecek ve içecek fiyatlarındaki uygunluk, turistlerin bu bölgeye yönelmesinde önemli bir etken oldu. Ancak otel fiyatları konusunda yanlış bir algı var; Yunanistan’daki otel fiyatları Türkiye’den daha ucuz değil, aksine daha pahalı. Yiyecek ve içecek konusunda avantaj sağlıyorlar, ama konaklama konusunda değil,” ifadelerini kullandı.

"2025 İçin Daha İyi Bir Sezon Bekleniyor"

Murat Toktaş, 2025 yaz sezonu için daha olumlu beklentilere sahip olduğunu dile getirdi. “Bu yıl yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle iç pazar durgun geçti, ancak enflasyonun düşmesi ve faiz oranlarının aşağı çekilmesiyle birlikte ekonomide bir canlanma bekleniyor. Bu da 2025 yılında turizm sektöründe hareketlilik sağlayacaktır,” dedi. Toktaş, 2024 yaz sezonunun beklenenin altında kalmasına rağmen, önümüzdeki yılın daha iyi geçeceğine inandığını belirtti.

 

Asel GÜRSOY

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar