Türkiye tedbirler anlamında dünyanın en güvenli ülkesi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, ‘’Türkiye dünyada Covid-19 salgınına karşı tedbirler anlamında dünyanın en güvenli ülkesi konumunda’’

info@karadenizekonomi.com / 24.08.2020

Türkiye tedbirler anlamında dünyanın en güvenli ülkesi

Covid-19 salgını nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının katkıları ve tüm sektör paydaşlarının iş birliğiyle başlatılan programa ilgi sürüyor. Belgeyi alan konaklama ve yeme-içme tesisleri ile tur transfer şirketlerinin sayısı her geçen gün artıyor.

Salgın karşısında turizm sektöründe olumsuz etkileri en aza indirmek amacıyla kamu ve özel sektörde güzel bir çalışmaya imza attıklarını belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, ‘’50 yatak kapasitesinin üstündeki tüm konaklama tesislerine sertifika alma zorunluluğu getirdik. Sertifikayı almak için başvuran tesislerin uyması gereken kriterleri belirledik. Tesisler bu doğrultuda gerekli önlemleri alarak, misafirlerini ağırlamaya başladılar. Bakanlık olarak yabancı gazetecileri, tur operatörlerini ve büyükelçileri Türkiye'de ağırlayarak, tedbirleri yerinde deneyimleme imkanı sunduk. Turizmciler de program açıklandığı andan itibaren gerekli çalışmaları hızlı şekilde başlattı. Özel sektör kamu ile hareket ediyor. Şu anda konaklama ve restoran tesislerinin büyük bir bölümü sertifikayı aldı ve misafirlerine güvenli tatil hizmeti sunuyor. Bakanlık olarak sıkı bir şekilde denetimleri sürdürüyoruz. Türkiye, güvenli tatilin adresi oldu. Bunu gelen yabancı tur operatörlerinden, yabancı ziyaretçilerden, gazetecilerden bire bir dinledim. Türkiye dünyada Covid-19 salgınına karşı tedbirler anlamında dünyanın en güvenli ülkesi konumunda’’ diye konuştu.

Tüm çalışmalar kapsamında ülke genelinde önce iç pazarda ardından dış pazarda turizmin hareketlendiğini bildiren Alpaslan, yılın en canlı döneminin de bu süreçte yaşandığını belirtti.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar