3 EMS, Fındık Sektöründe Güçlü Oyuncu Olmaya Hazırlanıyor

Elektrik ve otomasyon projeleriyle adından söz ettiren 3 EMS, fındık sektöründe etkinliğini artırmayı hedefliyor. Şirket, 2024 yılında %100 büyüme kaydederken, 2025 için öncelikli hedefini fındık sektörüne yönelik yatırımları genişletmek olarak belirledi.

info@karadenizekonomi.com / 3.02.2025

3 EMS, Fındık Sektöründe Güçlü Oyuncu Olmaya Hazırlanıyor

Bölgede endüstriyel otomasyon ve enerji projeleriyle öne çıkan 3 EMS, 2024 yılını 70 milyon TL ciroyla kapattı. Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Angın, yıl sonu değerlendirmesinde inşaat, endüstriyel projeler ve güneş enerjisi yatırımlarının yanı sıra fındık sektörüne yönelik hedeflerine odaklandıklarını belirtti.“Bölgemizin en önemli tarımsal ürünü olan fındık sektöründe ismimizi daha fazla duyuracağız” diyen Angın, şirketin bölgedeki makine OEM gruplarına verdiği otomasyon hizmetlerini artıracağını ve fındık sanayisinde satış tarafında daha etkin bir rol üstleneceklerini ifade etti.

Elektrik ve Otomasyon Projelerinde Büyüme Devam Ediyor

3 EMS, 2023 yılına göre %100 büyüme sağlayarak bölgedeki büyük sanayi tesisleriyle iş birliğini güçlendirdi. Elektrik ve otomasyon projelerinde çözüm ortağı oldukları büyük fabrikalarla Ordu’da önemli bir konum elde ettiklerini belirten Angın, şirketin hedeflerinin üzerine çıkarak finansal zorluklara rağmen başarılı bir yıl geçirdiğini vurguladı.“Bu yıl yalnızca ciro hedeflerimizi aşmakla kalmadık, aynı zamanda tahsilat süreçlerimizi de sağlıklı bir şekilde yöneterek güvenli bir büyüme elde ettik” diyen Angın, 2025 yılı için 150 milyon TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

GES Projelerine Yatırım Sürüyor

Yenilenebilir enerji yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Angın, GES projelerinin önemine dikkat çekerek bölgedeki yatırımların hız kazanacağını ifade etti.“GES projeleri sayesinde güneşten aldığımız enerjiyi evlerimizde ve fabrikalarımızda kullanıyoruz. Karadeniz’de güneşlenme süresi düşük görünse de bu yatırımlardan çekinmemeliyiz. Almanya, bizden daha düşük güneşlenme süresine rağmen GES projelerinde çok ileride.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar