Emrah Angın: “Güneş Enerjisinde Üretim Analizleri Programlarına Önem Veriyoruz”

Güneş enerjisi sektöründe önemli bir oyuncu olan 3EMS, yenilikçi çözümleri ve çevre dostu yaklaşımıyla dikkat çekiyor.

info@karadenizekonomi.com / 2.09.2024

Emrah Angın: “Güneş Enerjisinde Üretim Analizleri Programlarına Önem Veriyoruz”

Şirketin Genel Müdürü Emrah Angın, güneş enerjisinin elektrik enerjisi üretiminde karbon emisyonlarını azaltma potansiyeline dikkat çekerek, bu teknolojinin yeşil dönüşüm sürecinde en hızlı büyüyen enerji üretim teknolojisi olacağını belirtti.

 Angın, “Bu eğilim, 2022'de yayınlanan Türkiye Ulusal Enerji Planı'nda da görülmekte, 2023 yılında yürürlüğe giren mevzuatlar ile desteklenmektedir. Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelini kullanma konusundaki taahhüdü, hem ulusal enerji güvenliğine hem de sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunma çabasını göstermektedir”dedi. Üretim analizleri programlarına büyük önem verdiklerini belirten Angın, doğru planlama ve yerleşimle maliyetlerin düşürüldüğünü ifade ediyor. Angın, “Doğru planlama ve kayıpları düzgün analiz ettiğimizden dolayı daha az maliyetle çok daha fazla iş yapabiliyoruz. Ayrıca, kestirimci bakım dediğimiz teknolojik yazılımları sistemlere entegre ederek bakım ve onarım maliyetlerini azaltıyoruz” şeklinde konuştu.

2053 Net Sıfır Karbon Hedefi

Angın, Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'na imza atarak 2053 net sıfır karbon emisyonu hedefini benimsediğini belirtti. “Bu hedef doğrultusunda, lisanslı depolamacılık yönetmeliği ile yeşil enerji dönüşüm paketini uygulamaya başladık. Karadeniz’den başlayarak tüm Türkiye’de güneş enerjisi projelerinde yatırımcılara partner olmayı hedefliyoruz” dedi. Otomasyon çözümleri ile enerji verimliliğini artırmak için sundukları yenilikçi ürün ve hizmetlere değinen Angın, endüstriyel otomasyonun enerji maliyetlerine olan olumlu etkisinden bahsetti. Angın, otomasyon teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte iş gücü ihtiyaçlarında da değişiklikler yaşandığını ve gelecekte daha yenilikçi çözümleri hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Geleceğe Yatırım: Şarj İstasyonları ve Depolama Alanları

Yakın zamanda şarj istasyonu ve depolama alanlarına ağırlık vereceklerini belirten Angın, "Güneşli günler geleceği aydınlatır" sloganıyla mesken sahiplerinden büyük KOBİ'lere kadar herkesi bu alanda araştırma ve planlama yapmaya davet ediyor. "Bu konuda elimizden gelen her türlü yardımı sağlamaya hazırız" dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar