Evrosan Makine'nin Ödüllü Ürünlerine 5 Kıtadan Sipariş Yağıyor

Ordu’da kuruyemiş işleme ve kurutma makineleri üretimi yapan Evrosan Makine’nin 6 aylık siparişleri tamamen dolu.

info@karadenizekonomi.com / 22.07.2024

Evrosan Makine'nin Ödüllü Ürünlerine  5 Kıtadan Sipariş Yağıyor

Bu zamana kadar 5 kıtada 31 ülkeye makine ihracatı yapan Evrosan Makine Yönetim Kurulu Başkanı Erol Akbulut, Ordu’nun kalkınmasının yolunun üretimden geçtiğine inandığını söyledi.

 

Evrosan Makine, ana ürün olarak kuruyemiş kavurma makineleri üretiyor ve toplamda 65’in üzerinde makine çeşidi imal ediyor. Şirket, tasarım ve faydalı model patenti olan ödüllü makinelerle dikkat çekiyor. Akbulut, “İlk yıllar zorluydu, ancak şimdi 35 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. İstihdamı artırmak istiyoruz, ancak yer sıkıntısı yaşıyoruz. Bu sorun çözülürse yatırım yaparak üretim kapasitemizi artıracağız.” dedi.

Ödüllü Ürünler İmal Ediliyor

Evrosan Makine, kuruyemiş kavurma makineleri dışında, fındık entegre tesislerinde kullanılan her türlü işleme makinesini de üretiyor. Akbulut, “Ana ürünümüz olan kavurma makinesi ile ilgili olarak Türk Patent Enstitüsü’nden faydalı model patenti aldık. Ayrıca küçük bir kavurma makinesi için tasarım patentimiz var ve bu makine ile Türk Patent Enstitüsü’nden ödül aldık.” dedi.

Uzun Vadeli Hedefler

Evrosan Makine, yurt içindeki büyük firmalarla da iş yapıyor. Akbulut, “Ferrero, Yılmaz Fındık ve Asma Fındık gibi firmalarla çalışıyoruz. Gelecek nesiller için faydalı olmayı hedefliyoruz. Almanya’da 500 yıl önce kurulmuş firmaların hâlâ ayakta olduğunu gördük ve bu bizim için bir yol haritası oldu.” dedi.

İmalatın Önemi

Akbulut, imalat sektörünün turizm kadar değerli olduğunu belirterek, “İmalat sektöründe ihracat yaptığınızda döviz kazandırıyor, istihdam sağlıyor ve teknolojik gelişime katkıda bulunuyorsunuz. Bizim Meksika’da bir makinemiz var ve buradan arıza durumunda müdahale edebiliyoruz. Böyle bir teknolojiden bahsediyorum.” dedi.

Ordu Üretim ve Eğitimle Kalkınır

Akbulut, Ordu’nun kalkınmasının yolunun eğitim ve üretimden geçtiğini vurguladı. “Marka olmayı başardığınızda, müşteri gelip sizi bulur. Eğitim sistemi düzgün olmalı ki, nitelikli eleman sorunu yaşanmasın. Dünya tüketim toplumuysa, üretim yaparak güçlü ve söz sahibi olabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar