Pandemi Döneminde Doğan Bir Başarı Hikayesi: Trabzon Playwood Kontrplak Sanayi

Trabzon Playwood Kontrplak Sanayi Ticaret Limited Şirketi, pandemi döneminde suya ve doğadaki tüm tahribatlara dayanıklı playwood ve kontrplak üretimine başladı.

info@karadenizekonomi.com / 5.08.2024

Pandemi Döneminde Doğan Bir Başarı Hikayesi: Trabzon Playwood Kontrplak Sanayi

Şirketin ortaklarından Onur Yıldız, üretim süreçleri ve gerçekleştirdikleri yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız, “Pandemi döneminde playwood, su kontrplağı dediğimiz suya dayanıklı kontrplak ve playwood üretimiyle tanıştık. Arkadaşlarla birlikte bu konuya yatırım yapma fikri oluştu ve Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Mevlüt Fabrika’yı satın alarak üretime başladık,” dedi.

Onur Yıldız: "1,5 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptık’’

Onur Yıldız, şirketin henüz çok yeni olduğunu, 2024 yılında kurulduğunu ve sektöre yabancı olmadıklarını belirtti. Yıldız, “Kontrplak ve playwood konusunda deneyimli bir ekibimiz var. Bu nedenle yaklaşık 1,5 milyon dolarlık ciddi bir yatırım gerçekleştirdik,” ifadelerini kullandı. Aylık üretim kapasitelerinin ortalama 500 metreküp olduğunu belirten Yıldız, şu anda 35 kişiyi istihdam ettiklerini ve bu sayının kısa süre içinde 50'ye çıkacağını söyledi.İhracat hedefleri hakkında bilgi veren Yıldız, “Şu an birkaç ülkeyle ihracat görüşmeleri yapıyoruz. İç pazarda ve dış pazarda kalitemizi tanıtmak birinci görevimiz,” dedi. 2024 yılı hedeflerinden bahseden Yıldız, “Öncelikli hedefimiz, ürün kalitemizi stabil hale getirip daha da iyileştirmek. Mevcut ekonomik koşullarda durumu koruyabilmek bile büyük bir başarı olacaktır,” diye konuştu.

Onur Yıldız: "Böyle Giderse Üretime Ara Vermek Zorunda Kalabiliriz"

Ekonomik koşullar ve banka kredileri konusuna da değinen Onur Yıldız, bankaların finansal desteklerinin maliyetleri ciddi oranda artırdığını vurguladı. Yıldız, “Şu anki ekonomik koşullarda bankaların finans konusundaki destekleri maliyetleri % 30-35 civarında arttırıyor. Bu durum, öz sermayeyle devam etmeyi gerektiriyor. Ürettiğiniz ürünün hızlı bir şekilde satışı gerçekleşmezse sıkıntıya düşersiniz,” dedi. Ayrıca, sektörde iki fabrikanın kapandığını duyduğunu belirten Yıldız, “Bu şartlar böyle devam ederse üretime ara vermek zorunda kalabiliriz,” şeklinde konuştu.Sanayicilerin yüksek faiz politikaları nedeniyle zor durumda olduğunu belirten Yıldız, “Resmi çalışanım 50, ancak dışarıdan tedarikçilerimle birlikte yaklaşık 200 kişi bizim fabrikamızdan ekmek yiyor. Bu faiz politikası sanayiciyi çok zor durumda bırakıyor. 2025 yılında bu faiz politikasının gözden geçirilmesini umuyorum,” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar