Uyum Çelik Kapı'dan Büyüme Hamlesi: Ordu’dan Çıkıp Bölgesel Yayılma Hedefi

Ordu merkezli Uyum Çelik Kapı, 12 yıldır sektördeki varlığını sürdüren ve bölgenin tek çelik kapı imalatçısı konumunda olan bir firma olarak dikkat çekiyor.

info@karadenizekonomi.com / 7.10.2024

Uyum Çelik Kapı'dan Büyüme Hamlesi: Ordu’dan Çıkıp Bölgesel Yayılma Hedefi

Firmanın Satış Müdürü Ali Rıza Kara, 27 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ve firmanın Samsun ile Artvin arasındaki sahil şeridine hizmet verdiğini belirterek, firmanın hem üretim hem de hizmet kalitesini sürekli geliştirdiğini vurguladı.

"Hizmet Kalitemiz Bizi Öne Çıkarıyor"

Uyum Çelik Kapı'nın bölgedeki başarısını değerlendiren Kara, firmanın diğerlerinden farklı olarak kendi sevkiyatını gerçekleştirdiğini ve ürünlerin nakliyede zarar görmemesi adına özel çözümler ürettiklerini ifade etti. "Sektördeki en büyük sorunlardan biri nakliyedir. Ürünler sevkiyat sırasında zarar görüyor. Biz bu sorunu ortadan kaldırmak için kendi sevkiyat grubumuzu oluşturduk" dedi. Kara, fiyat-performans dengesinde de iddialı olduklarını ve bu özelliklerinin kendilerini bölgede lider konuma taşıdığını ekledi.

İç Pazar Önceliği ve Ürün Farklılaştırma

Firmanın ihracat faaliyetleri bulunsa da daha çok iç pazara odaklandıklarını belirten Kara, son yıllarda iç pazarda ürün kalitesinin düştüğünü, birçok firmanın dış pazara yönelmesi nedeniyle iç pazarda boşluk oluştuğunu söyledi. Bu boşluğu kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerle doldurduklarını ifade eden Kara, dış iklim kapılarında kullanılan malzemeleri farklılaştırarak, fiber sement yüzeyler gibi daha dayanıklı ürünler geliştirdiklerini belirtti.

2024 Yılı İçin Büyüme ve Bölgesel Genişleme Hedefleri

2024 yılını değerlendiren Kara, firmanın son üç yılda %100 büyüme gösterdiğini ancak bu yıl ekonomik daralma nedeniyle bu büyümenin yavaşladığını söyledi. Buna rağmen firmanın hedeflerinden vazgeçmediğini belirten Kara, "Ordu’dan sadece sahil şeridine değil, Amasya, Tokat ve Erzincan gibi iç bölgelere de açılmayı planlıyoruz. Bölge genişleterek sevkiyat kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz" dedi.Kara, en büyük sorunlarının vasıflı personel bulamamak olduğunu dile getirerek, ince ve dekoratif ürünler için kaynak yapan personel bulmanın zor olduğunu belirtti. Bu sorunu çözmek için lazer kaynak makinesine geçmeyi planladıklarını ve tüm personeli kendilerinin yetiştirdiğini söyledi. Ayrıca, geçen yıl makinelerini yenilediklerini ve üretim kapasitesini artırmak için çift vardiya sistemine geçeceklerini belirtti.

Organize Sanayi Bölgelerinde Yatırım Sıkıntısı

Ali Rıza Kara, firmanın büyüme hedeflerinin önündeki en büyük engellerden birinin yeterli alan bulamamak olduğunu söyledi. Organize sanayi bölgelerinde arsa bulmanın zor olduğunu ve maliyetlerin çok yüksek olduğunu belirtti. "Ordu'da organize sanayi bölgemizde imalatçılar yerine daha çok toptancılar bulunuyor. Bu durum, imalatçı olarak bizi üzüyor" dedi. Kara, büyüme için daha fazla yatırım alanına ihtiyaç duyduklarını ve yer sorununu çözmek için çalışmalar yaptıklarını da ekledi.Uyum Çelik Kapı, hizmet kalitesi ve ürün farklılaştırma stratejileriyle büyüme hedeflerine ilerlerken, bölgesel yayılma ve üretim kapasitesini artırma planlarıyla sektördeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar