Bafra'ya yeni yatırım hamlesi

Ovalarda OR-SAM rüzgarı

info@karadenizekonomi.com / 18.08.2017

Bafra'ya yeni yatırım hamlesi
  • ·Or-Sam'ın kurduğu Karadeniz'in büyük akıllı serası iyi tarıma örnek oluyor. Şirket, Çarşamba’daki 75 dönüm araziye kurulan seraya şimdi Bafra’da 70 dönüm araziye kurulacak yeni serayı da ilave ediyor.

Karadeniz bölgesinde Or-Sam Tarım tarafından 12 milyon TL bir yatırımla 75 bin metrekare alana kurulan akıllı sera, kendi elektriğini ürettiği gibi, sebze ve meyvelerin oluşmasında da farklı yöntemler uyguluyor. İyi tarım uygulamalarına en iyi örnek olacak olan Or-Sam Tarım'a ait işletmede, sinek ve sebzeler için gerekli arıların da önemli bir rolü var.

Başarılı ortaklık marka yarattı

Or-Sam Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Tunçer, 9 yıl önce kurdukları ve bugün bir başarı hikâyesi olarak dilden dile dolaşan işletmeleriyle ilgili bilgi verdi. Şinasi Tunçer, Abdullah Kalafat, Ali Fera Yanılmaz, Mustafa Kargı, İbrahim Süzen ve Ahmet Coşar ortaklığıyla kurulan işletme, önce bölgesel daha sonra da ulusal ve uluslararası marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kuruluş amaçlarının iyi tarım uygulamalarıyla yurt içi ve yurt dışında aranan bir marka kuruluş olmak olduğunu söyleyen Şinasi Tunçer, "Çarşamba ilçesine bağlı Melik Köyü'nde bulunan işletmemizde 42 bin 500 metrekare alanda domates, 23 bin metrekare alanda biber, 5 bin 500 metrekare alanda patlıcan, 4 bin metrekare alanda ise salatalık yetiştiriyor" dedi.

Bafra’ya yeni yatırım hamlesi

İhracatla ilgili önemli hedefleri olan Or-Sam Tarım, Bafra'da, 70 dönüm arazide ikinci serasını kurmaya hazırlanıyor. Yönetim kurulu başkanı Tuncer şartların oluşmasını beklediklerini söyledi. Samsun Çarşamba'da 75 bin metrekare kapalı alana sahip Karadeniz Bölgesi'nin en büyük serasında üretim gerçekleştiren Or-Sam Tarım, Bafra'da da, 70 dönüm arazide ikinci serasını kurmaya hazırlanıyor.

9 yılda büyük ilerleme kaydetti

Or-Sam Tarım'ın Samsun Çarşamba'daki tesisinde 800 ton kapasiteli arıtılmış su tesisinin yanı sıra seranın bütün elektrik ihtiyacını karşılayıp fazlasının da satıldığı güneş enerjisi panelleri bulunuyor. OR-SAM yönetim kurulu başkanı Şinasi Tuncer, Şirketin 9 yılda çok önemli bir noktaya geldiğini ve sertifikalı ürünleri, iyi tarım uygulamaları, kaliteli ürünleriyle bölge perakendecilerinin tedarikçisi konumuna ulaştıklarını söyledi.

‘Black Sea’ markası ile ihracat yapacak

Serada biyolojik ve biyo-teknik mücadelede yapıldığını dile getiren Şinasi Tunçer, "Gerçekleştirdiğimiz iyi tarım uygulamasıyla insan sağlığına duyarlıyız. Bu hassasiyetimizi seradaki arı ve böcekler için de kullanıyoruz. Etkili bir döllenme için sera içerisine kurduğumuz kovanlarda arıların barınmasını sağlıyoruz. Yine böcekle mücadelede ilaç yerine birbirlerini yiyebilen doğal böcekler salarak mücadele ediyoruz. Karadeniz'de pek çok markete ürünlerimizi satıyoruz ve talebe yetişemiyoruz. Uluslararası pazarda da Black Sea markasıyla yerimizi etkili bir şekilde almak istiyoruz" dedi. Murat Gürsoy/ KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar