Fındık Desteği 11'inci Yılında da 170 Lira!

2024 yılında yapılacak bitkisel üretime yönelik desteklemeler ile diğer bazı tarımsal desteklemelere ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

info@karadenizekonomi.com / 26.08.2024

Fındık Desteği 11'inci Yılında da 170 Lira!

 

Yayınlanan karar ile birlikte Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilere ödenecek bitkisel üretim destekleri belli oldu.Fındık desteği 11. yılında da 170 TL'de kaldı

 

Fındık Çalışma Grubunun Önerisi De Sonuç Vermedi

Cumhurbaşkanı Kararına göre, fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği dekara 170 lira oldu. Açıklanan bu rakamla birlikte fındık üreticilerine  verilen alan bazlı gelir desteği 11'inci yılında da artırılmamış oldu. Desteğin artırılması için Fındık Çalışma Grubu tarafından Tarım Bakanlığına öneri sunulsa da bu önerinin dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

Bitkisel Üretim Destekleri Açıklandı

Fındık alan bazlı desteğinin 11 yıldır aynı kalmasına Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan tepki gösterdi. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, "Fındık üreticisinin umudu suya düştü. Bu gece yayınlanan bitkisel üretim destekleri fındık üreticisinin umutlarını suya düşürmüştür." ifadelerini kullandı.

Fındık üreticilerinin kahverengi kokarca yüzünden yaşadığı mağduriyete dikkati çeken Başkan Nurittin Karan, "Fındık üreticisi kahverengi kokarcadan dolayı büyük kayıplar yaşarken bir darbede alan bazlı destek arttırılmayarak almıştır. Fındıkçının umutları havada kaldı. Mazot gübre desteği toplamda 138 lira olurken, alan bazlı destek on yıldan beri olduğu gibi on birinci yılda da 170 lirada kaldı." eleştirilerinde bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar