Fındık İhracatçıları Birliği 2024 Rekolte Tahminini Açıkladı

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 2024 yılı fındık rekolte tahminini açıkladı. Türkiye genelinde yapılan üç aşamalı sayımlar sonucunda, fındık üretiminde olumlu sonuçlar elde edildi.

info@karadenizekonomi.com / 25.07.2024

Fındık İhracatçıları Birliği 2024 Rekolte Tahminini Açıkladı

Üç Aşamalı Sayım Tamamlandı

İhracatçı Birlikleri tarafından her yıl gerçekleştirilen ve Şubat, Mayıs ve Temmuz aylarını kapsayan üç aşamalı rekolte tahmin çalışmaları, uzman ziraat mühendisleri tarafından titizlikle yürütüldü. Fındık yetiştirilen 10 ilin 70 ilçesinde, 400 bahçede 1.479 dal sayılarak yapılan çalışmalarda, fındık kurdu ve kahverengi kokarca böceği gibi zararlılarla mücadelenin etkili olduğu tespit edildi.

2024 Yılı Tahmini Rekolte

2024 yılı için tahmini Türkiye rekoltesi, iller bazında şu şekilde hesaplandı:

Doğru Fiyat Stratejisi ile İhracat Fırsatı

Birlik yetkilileri, doğru bir fiyat stratejisi ile bu sezon beklenen verimli rekoltenin ihracata yönlendirilerek büyük bir fırsata çevrilebileceğini belirtti. Rekor ihracat rakamlarının gerçekleştirilmesi temennisiyle, yeni sezonun ihracatçılara, üreticilere ve sektörün tüm paydaşlarına hayırlı olması dilendi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar