Gezmiş'ten Ordu-Giresun Havalimanı'nın Kapatılma Kararına Sert Tepki

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Ordu-Giresun Havalimanı'nın 16 Eylül'den itibaren 50 gün boyunca kapatılma kararına karşı çıkarak, bu durumun bölge halkı için büyük bir mağduriyet yaratacağını vurguladı.

info@karadenizekonomi.com / 19.08.2024

Gezmiş'ten Ordu-Giresun Havalimanı'nın Kapatılma Kararına Sert Tepki

 

Gezmiş, Temmuz ayında yolcu ve uçak sefer sayısında tüm zamanların rekorunu kıran Ordu-Giresun Havalimanı'nın kapatılma kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu. Gezmiş, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi, geçtiğimiz Ekim ayında da bir duyuru yaparak havalimanının aynı gerekçelerle 12 gün kapatılacağını duyurmuş ve Kasım ayında bu uygulama yapılmıştı. Şimdi ise yoğun sezon aralığı tercih edilmiş durumda. Eğer bir sorun varsa elbette giderilmeli, ancak vatandaşın mağduriyeti dikkate alınmalıdır. Bu karar yeniden değerlendirilerek havaalanı kesintisiz hizmet vermelidir” dedi.

Milletvekili Gezmiş'ten Bakan Uraloğlu'na 5 Kritik Soru

CHP'li Gezmiş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sundu. Gezmiş'in yanıt beklediği sorular şunlar:

PAT Saha Onarımı ve Apron Genişlemesi İşi'nin Kapsamı: Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Ordu-Giresun Havalimanı'nda devam eden PAT Saha Onarımı ve Apron Genişlemesi İşi hangi kapsamda yürütülmektedir? Bu onarım sonucunda sefer sayısındaki yetersizlik, uçuş iptalleri gibi sorunlar çözüme kavuşacak mıdır?

Bakım-Onarım Çalışmasının Zamanlaması: Ordu-Giresun Havalimanı'nda yapılacak olan bakım onarım çalışmasının yolcu trafiğinin daha az olduğu bir dönemde yapılmamasının sebebi nedir? Bu konuda vatandaşların yaşayacağı mağduriyet ve hava trafiğindeki aksaklıklar dikkate alınıp değerlendirilmiş midir?

Kapatılma Kararının Kriterleri: Ordu-Giresun Havalimanı'nın 16 Eylül 2024 tarihinden itibaren 50 gün süreyle iniş ve kalkış trafiğine kapatılma kararı hangi kriterler doğrultusunda belirlenmiştir? Bu karar alınırken geçmiş yıllardaki Ağustos, Eylül ve Ekim aylarındaki yolcu sayısı istatistikleri göz önünde bulundurulmuş mudur?

Onarım Çalışmalarının Alternatif Yöntemleri: Ordu-Giresun Havalimanı'nda yapımı devam eden PAT Saha Onarımı ve Apron Genişlemesi İşi'nin, havalimanı faaliyetteyken sürdürülmesi mümkün değil midir? Böylelikle yaşanacak mağduriyetin ve havalimanının işlevsiz kalmasının önüne geçilemez mi?

Kapatılma Kararının Yeniden Değerlendirilmesi: Ordu-Giresun Havalimanı'nın 16 Eylül 2024 tarihinden itibaren 50 gün süreyle iniş ve kalkış trafiğine kapatılması kararını yeniden gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar