Fiyat Artışları Deri Sektörünü Zorluyor, Satışlarda Düşüş Yaşanıyor

Ayakkabı sektöründe 30 yıllık tecrübesiyle öne çıkan FABİ Ayakkabı’nın işletme Sahibi Erkan Yılmaz, iç piyasada yaşadığı sorunları ve sektöre dair beklentilerini dile getirdi. Erkan Yılmaz, üretimde yaşadıkları en büyük problemin eleman eksikliği olduğunu vurguladı.

info@karadenizekonomi.com / 30.09.2024

Fiyat Artışları Deri Sektörünü Zorluyor, Satışlarda Düşüş Yaşanıyor

 

FABİ Ayakkabı’nın sahibi Erkan Yılmaz, işletmelerinde deri bayan ayakkabısı ürettiklerini ve iç piyasaya satış yaptıklarını belirtti. Yılmaz, Türkiye genelinde birçok bölgede müşterileri bulunduğunu söyledi ve üretime olan talebin yüksek olduğunu ifade etti. “Üretim konusunda sıkıntımız yok, ancak en genç ustamız 50 yaşında. Genç elemanlar yetişmiyor. Üretim var, talep var ama üretecek insan bulamıyoruz” diyen Yılmaz, bu durumun sektörün en büyük handikaplarından biri olduğunu ifade etti.

 

Fiyat Artışları Sektörü Zorluyor

Yılmaz, ayakkabı üretiminde hammadde maliyetlerinin ciddi şekilde arttığını ve bunun satışları olumsuz etkilediğini dile getirdi. "Fiyat artışları sektörümüzü ciddi şekilde etkiledi. Ürünlerimiz deri olduğu için pahalı bir iş yapıyoruz. İnsanların alım gücü azalıyor ve bu da satışlarımızı yavaşlatıyor" dedi. Ayrıca, ihracat konusunda yaşadıkları sıkıntılara değinen Yılmaz, birçok ihracat yapan firmanın kepenk kapatmak zorunda kaldığını belirtti.

 

Sezon Beklentileri Karşılamadı

2024 yılı itibarıyla sektörde genel bir sakinlik olduğunu belirten Yılmaz, özellikle ayakkabı sektöründe beklenen hareketliliğin yaşanmadığını söyledi. “Normalde 9 ile 12. aylar arasında sezonda yoğunluk yaşarız ancak bu yıl beklentiler karşılanmadı” dedi.

Yılmaz, fiyatların oturması ve sektördeki sıkıntıların giderilmesi için çeşitli adımlar atılması gerektiğini vurgularken, FABİ Ayakkabı olarak üretime devam ettiklerini ve müşterilerinin taleplerini karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

 

Yaren kaya

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar