FATSO’dan özel eğitim okulu

Ordu’nun Fatsa ilçesine FATSO tarafından 8 derslikli Özel Eğitim Uygulama Okulu yaptırılacak.

info@karadenizekonomi.com / 7.02.2021

FATSO’dan özel eğitim okulu

Ordu’nun Fatsa ilçesinin Evkaf Mahallesi’ne, Fatsa Sanayi ve Ticaret Odası (FATSO) tarafından 8 derslikli Özel Eğitim Uygulama Okulu yaptırılacak.  1’nci ve 2’nci kademe özel eğitim uygulama okulunu bitiren özel eğitim öğrencilerinin, 3’üncü kademedeki eğitimlerini tamamlamaları için ilçede ihtiyaç duyulan 8 derslikli “Fatsa Sanayi ve Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun yapımı için Ordu Valilik Makamında protokol imza töreni düzenlendi.

‘’37’nci okulun protokülünü imzaladık’’

Ordu’da göreve başladığından bu yana devlet-vatandaş işbirliği ile 37’nci okulun protokolünün imzalandığını belirten Ordu Valisi Tuncay Sonel, ‘’Fatsa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımızın nezaketi, çalışkanlığı, onun nezdinde sizlerin bu güzelliği, özverisi için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok önemli bir konu. Yapılacak olan okulun bir güzelliği de engeli olan evlatlarımız için yapılacak olması. Orada eğitim alarak çocuklarımızın aileleri de mutlu olacak. O yüzden çok hayırlı bir iş için hep beraber bir araya gelmiş bulunuyoruz’’ dedi.


‘’Bölgemiz için daima çalışacağız’’

Fatsa ilçesine bir özel eğitim okulu kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, ‘’Okul olması önemli, ancak engelli okulu olması çok daha önemli. Şimdi öyle bir hayra imza atıyoruz ki, bu dünyada yaptığınız hayırların rabbim mükâfatını veriyor. Orada bir annenin, bir velinin çocuğunu okula getirdiğinde ‘Allah razı olsun buna vesile olandan’ demesi bile bizi bu noktada mutlu kılacaktır diye değerlendiriyorum. O yüzden bu hayrı da tüm arkadaşlar olarak var olmak istedik. Dolayısıyla bu imkânı tanıyan başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, sonra İl Milli Eğitim Müdürümüze ve size çok teşekkür ederiz. Allah sizlerden razı olsun. İyi ki varsınız. Biz devletimizin nefesini arkamızda hisseden bir kurumuz. Dolayısıyla biz de bu nefesin üzerine daha fazla nefes katarak gerek bölgemiz gerek ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz. Dün de çalıştık, bugün de çalıştık, yarın da çalışacağız inşallah’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkalığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak yapacağı okulun protokolü, Vali Tuncay Sonel, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş tarafından imzalandı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar