Grunn, Ar-Ge’sini Yaptığı Ürünlerle İç Pazar Hacmini Arttırıyor

Ürettiği organik kahvaltılık ürünlerle piyasada yer alan Grunn, Ar-Ge çalışmasını devam ettirdiği ürünlerle yeni pazar arayışına girdi.

info@karadenizekonomi.com / 27.07.2021

Grunn, Ar-Ge’sini Yaptığı Ürünlerle İç Pazar Hacmini Arttırıyor

2008 yılından beri organik gıdalar üzerine çalışmalar yürüten Grunn Organik Ürünler Firma Sahibi Nuray Candan gelecek nesilleri kurtarmak adına organik tarım sektöründe faaliyet göstermeye başladığını ve doğayı koruyarak sektörde yer almaya devam edeceğini açıkladı.

Ordu’da yaşayan bir insan olarak şehirde organik tarım üzerine çalışmalar yapmayı ve bu çalışmaları geliştirerek daha büyük kitlelere hitap etmek istediğini ileten Nuray Candan; “On Dokuz Mayıs Üniversitesi Kimya Bölümünden 1999 yılında mezun oldum. Bu sebeple organik ürünlerle ilgili yetkinliklerimi arttıran ve ilaçsız tarımla ilgili birçok eğitimlerde yer aldım. Eşim ile birlikte sektörü yakından takip ederek, yurtiçi ve yurtdışı birçok fuarlarda bulunup araştırmalar yaptık. Bu süreçte en önemli faktör sevgili eşimin desteği olmuştu. Derler ya her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Bizde tam tersi oldu. Benim arkamdaki en büyük destekçim eşim Hasan Candan’dı. Biz bu yola beraber çıkmıştık. 2,5 yıl önce ani bir kalp krizi ile eşimi kaybettim. Ona bir söz verdim Grunn bizim 3. Çocuğumuz olacak. Ben onu ömrüm olduğu sürece çok büyüteceğim ve çocuklarıma bırakacağım. Kızım Alara üniversite okuyor ve kimyager olacak. Grunn yolunda hep beraber devam edeceğiz” açıklamalarını yaptı.

“Yeni Ürünler Geliştirerek Sektöre Sunuyoruz”

Kurmuş olduğu Naturka Organik Gıda hakkında bilgiler veren Nuray Candan; “2008 yılında organik fındık kreması olarak üretime başlamıştır. İlerleyen zaman içeresinde ürün çeşitleri artmıştır. Organik pekmezli fındık kreması, organik keçiboynuzu kreması, organik tahinli krema, organik fındık ezmesi, organik pekmez çeşitleri (keçiboynuzu, dut, üzüm), organik tahin, organik kavrulmuş fındık, organik iç fındık, organik bebek tarhanası, organik sirkeler (elma, üzüm, alıç) ürünler arasında yer alıyor. Organik kremaları ve ezmeleri kendi üretim yerinde üretmekte olup diğer ürünleri dökme olarak alıp paketlemesini yapıyoruz ve (EU) yönetmeliğine göre işletme sertifikalı şekilde müşterilerimize gönderimini sağlıyoruz.

Tüketicilerin daha sağlıklı ve doğal ürün talebine olan ilgiyi görerek organik tarım esaslarına göre üretilen klasik ürünlerden farklı olarak yapmış olduğu AR-GE çalışmaları sonucunda özellikle çocukların sabah kahvaltısının vazgeçilmezi olan fındık kreması ve enerji kaynağı olan pekmeze yeni bir kullanım alanı oluşturduk. Yeni bir ürün geliştirerek organik sektörde yerini aldı. Geliştirilen organik pekmezli fındık kreması gıda sektöründe bir ilk olup tüketicilere sunduk.

 

“21 Ürünle Hizmet Veriyoruz”

Ordu’da bulunan kaliteli fındığı kullanarak birkaç ürün geliştirerek sektöre girdiklerini ileten Candan; “Eşim üniversite sonrası dil eğitimi için yurtdışına gidiyor ve organik ürünler dikkatini çekiyor. Almanya organik ürünler tüketiminde Türkiye’den çok önde bir ülke. Bu sebeple organik ürünlere karşı bir ilgi oluşuyor. Bizim kaliteli fındıklarımız var neden organik fındık kremaları, ezmeleri üretmeyelim ki düşüncesiyle yola çıkıyoruz. Şuan  21 çeşit ürünle sektördeyiz.

 “Gelecek nesiller için Organik Tarım Şart”

Sektörde yer almasının birkaç ana nedenden oluştuğunu açıklayan Candan; “Sağlıklı yaşam ilk önceliğimdi. Organik tarımda ürün yetiştirilmesi, toplanması, hasat, kesim, işleme, ambalajlama, muhafaza, depolama ve taşıma ile ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar olan diğer işlemlerde kimyasal madde veya tarım ilacı kullanılmıyor. Üretim ve diğer tüm aşamalarda kimyasal maddeler kullanılmadığı için gıda ürünleri gerçek lezzetini kaybetmiyor. Her ürün mevsiminde yetiştiriliyor. Organik tarım, tarımsal üretimde yanlış uygulamalar sonucu bozulan doğal dengeyi korumayı amaçlayan alternatif bir üretim yöntemi. Bu yöntemde sentetik gübre, ilaç, kimyasal madde kullanılmıyor. Aslında gelecek nesilleri korumak için organik tarım yapılmalı” ifadelerini kullandı.

“İş Hayatında Kadınlar Mutlaka Olmalı”

Geliştirdiği ve ürettiği ürünün birçok kahvaltı masasında olmasından gurur duyduğunu ileten Candan; “Emek harcadığın bir ürünün insanlar tarafından severek tüketilmesini görmek kadar haz verici. Bu durumda işimize olan bağlılığımızı arttırmakta ve bizleri daha çok çalışmaya sevk etmekte. Özellikle şunu belirtmeliyim ki iş hayatında kadınlar mutlaka olmalı. Çünkü bizler çok fazla alternatifli düşünme özelliğine sahibiz” şeklinde konuştu. (ÖZEL HABER- HALİL YILMZER)

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar