Yılmaz;''Turizm ile ilgili muazzam bir atağımız var.''

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,Ordu’da göç nedeniyle yaşanan sosyolojik sorunlara dikkat çekti ve Ordu’da yapılan hizmetleri anlattı.

info@karadenizekonomi.com / 6.12.2016

Yılmaz;''Turizm ile ilgili muazzam bir atağımız var.''

Turizm ile ilgili Ordu’daki çalışmaları da aktaran Başkan Yılmaz, “Ordu’da turizm ile ilgili muazzam bir atağımız var. Ordu büyükşehir olmadan önce ile gelen turist sayısı 140 bin kişiydi. Havalimanının açılması ile birlikte şu anda ile gelen turist sayısı 500 bin. Hedefimiz bunu 1 milyona çıkarmak. Ve şehir şu anda gelen turistleri ağırlayacak altyapıya müsait değil maalesef. İstanbul’daki otelleri görüyorsunuz. Yüzde 10-20 dolulukla çalışıyor. Şu an Ordu’daki 

bütün oteller yüzde 100 dolu. Mevsim itibariyle en sorunlu aylardan bir tanesi Aralık-Ocak ayı olmasına rağmen. Ama şehirde muazzam bir turizm atağı var. Bunun için bizim alt yapıyı bitirmemiz lazım. Alt yapı, yol, su, kanalizasyon. Birinci önceliğimiz yol. 

Bizim hesabımıza göre Allah izin verirse mevsim şartları da izin verirse, biz gelecek yıl 400 kilometre sıcak asfalt dökeceğiz ki, yapmış olduğumuz asfaltın uzunluğu Ordu’dan Edirne’ye kadar. Az iş değil bu. Yol meselesini çözdük ikincisi ne, su meselesi. Biz görevi devraldığımızda Ordu’nun yüzde 65’inin su sorunu yoktu. Şu anda yüzde 87’sinin nüfus itibari ile söylüyorum, su sorunu yok. Gelecek yıl itibariyle yüzde 96’sının su sorunu olmayacak. Bütün bunlar bittikten sonra 2018 yılı sonu itibariyle bizim hedefimiz, yaşanabilir bir Ordu” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar