Keyifle kahvaltıya
Lezzeti ve sunumu bir bütün halinde bulduğunuz bir yer ise bahsedilen, deyim yerindeyse tadından yenmez. İşte o tür mekanlardan birine, Ordunun yeni gelişim bölgesi olarak tanımlanan Durugölde rastlamanız kesinlikle mümkün.
info@karadenizekonomi.com / 30.11.2018
Bir yeme-içme mekanını özel kılan sadece orada aldığınız lezzet değildir. Sunum da son derece önemlidir müdavimi olmak için. Hele lezzeti ve sunumu bir bütün halinde bulduğunuz bir yer ise bahsedilen, deyim yerindeyse tadından yenmez. İşte o tür mekanlardan birine, Ordunun yeni gelişim bölgesi olarak tanımlanan Durugölde rastlamanız mümkün. Özellikle hafta sonu eşiniz çocuğunuz veya arkadaşınızla özel bir yerde kahvaltı planınız varsa yolunuzu mutlaka Kahvaltı Diyarı Keyife düşürün.
Bir aile şirketi olan işletmenin başında Dinçer Arslantürk var. Baba Sinan Arslantürk ve anne Yurdanur Arslantürk de işletmenin bir anlamda mimarları. Onlar, her zaman işin içinde olmakla birlikte, uluslararası ilişkiler mezunu olan ve ikinci kuşak olarak işin başına geçen Dinçer Arslantürk, vizyonu oldukça açık bir genç olarak misafirlerini keyifde ağırlıyor.
2010 yılında bir şarküteri marketi olarak şehir merkezinde açılan Kahvaltı Diyarı adlı işletmenin bir şubesi olarak 2013 yılında kahvaltı ve yemek servisi vermeye başlamışlar. Kendisinden dinliyoruz; Burası ile kahvaltı servisi ile Orduda ciddi bir boşluğu doldurdu. Her geçen gün artan ilgi ile dikkat çekti. Kahvaltılık ürünlerimizi yöresel ürünlerimizin fazlalığı ve kalitesiyle büyük bir titizlikle misafirlerimize sunuyoruz. Ürünlerin seçimi konusunda gösterdiğimiz özen, buraya gelen konuklarımıza ilgi çekici geldi. Kurularımızı Hatay ve Gaziantepten, salçamızı yine Güneydoğu Anadolu Bölgesinden özenle seçerek getirtiyoruz. Zeytin bize Gemlikten, tereyağ Trabzondan, tarhana Ege Bölgesinden, peynir ise Trakya ve Ege Bölgesinden gelir. Yani, Anadolunun yöresel tatlarını Karadenizde buluşturduk diye konuşan Arslantürk, sadece Orduluları değil il dışından çok sayıda misafiri de ağırlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyor.
100 metrekarelik bahçe ve 100 metrekarelik iç mekandan oluşan işletme, her tatta ayrı mutluluk sloganından hareket ederek sadece kahvaltı için değil günün her saatinde özenle hazırlanmış yemekleri ile müdavimi olunası bir yer.
15 kişilik servis ve mutfak kadrosuyla, Ünal Ustanın maharetli ellerinden çıkan lezzetleri tatmanızı öneririz. Favorilerimiz kahvaltı ve günün her saati için kuymak, menemen ve zengin ürün yelpazesiyle servis edilen köy kahvaltısı seçeneğidir. Ya da bir öğle vakti canınız kelle paça içmek isterse siz yine doğru adrestesiniz. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ