“Bildiğiniz tulumbaları unutun”

10’uncu yılını dolduran, Türkiye genelinde 18 ilde 50 mağazası ve yurtdışında 4  şubesi ile 200 kişiye istihdam sağlayan Osmanlı Tulumbacısı,  Ordu’da hizmet vermeye başladı.

info@karadenizekonomi.com / 21.05.2019

“Bildiğiniz tulumbaları unutun”

10’uncu yılını dolduran, Türkiye genelinde 18 ilde 50 mağazası ve yurtdışında 4  şubesi ile 200 kişiye istihdam sağlayan Osmanlı Tulumbacısı,  Ordu’da hizmet vermeye başladı.

Sade, çikolatalı, frambuazlı, Antep fıstıklı, tarçınlı, karamelli, portakallı ve kahveli yaptığı, sekiz çeşit tulumba ile tulumbaya yeni bir tat getiren, Türkiye genelinde 18 ilde 50 mağaza ve yurtdışında 4 mağaza ile 200 kişiye istihdam sağlayan Osmanlı Tulumbacısı Ordu’da hizmet vermeye başladı. Tatlılarının sadece isim ve şekil olarak tulumbaya benzediğini söyleyen işletme sahibi Emrah Konak gazetemize özel yaptığı açıklamada, “Tatlımız sadece görüntü ve isim itibariyle tulumba, ama tat olarak tulumbayla hiçbir benzerliği yok. Apayrı bir lezzet. Tatlımızın içi çok fazla şerbetli değil. Tulumba denilmesinin sebebi de şekil olarak tulumbanın birebir aynısı olması fakat ondan 3-4 kat daha büyük.” dedi.

“Tatlılarımız glikoz şurubu, trans yağ içermiyor”

Fiyatlarının Ordu geneline oranla biraz daha fazla olduğunu söyleyen Konak, “Tulumbanın imalathanesi burada, kendimiz yapıyoruz. Hazır getirmemiz maliyet olarak daha avantajlı olur fakat o tazeliği yakalayamayız. Tatlılarımız glikoz şurubu, trans yağ içermiyor. Şeker pancarı ile yapıyoruz. Biraz pahalı ama kesinlikle kaliteli. Daha fazla kızartıyoruz daha çıtır olsun. Şerbette beş dakika bekletiyor, içine çok şerbet çekmemesini sağlıyoruz. Dolayısıyla balın içinde yüzen çok ağır bir tatlı olmuyor. Dışarıdan gören herkes normal tulumba zannediyor ve fiyatın pahalı olduğunu söylüyor ama tattıktan sonra bambaşka bir tatla karşılaşıyorlar. Bir daha fiyattan şikayet etmiyorlar. Hatta ‘siz bunun içine ne katıyorsunuz bağımlı olduk’ diye espriler dönmeye başladı.” diye konuştu.

“Online sipariş alıyoruz”

“Yorumlar bizim için çok önemli. Gerek birebir gerekse sosyal medyadan aldığımız yorumları kesinlikle dikkate alıyoruz.” ifadelerini kullanan Konak, internet üzerinden de paket sevisi yaptıklarını söyledi. Konuşmasının devamında internet üzerinden verilen siparişler için belli kriterleri olduğuna dikkat çeken Konak, yakın lokasyonlara yarım kilodan az, daha uzak lokasyonlara ise 1 kilodan az tatlı göndermediklerini belirtti. NAZAN BEDİR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar