Çabuk olsun, doğru olsun!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamuoyunda Ekonomi Reform Paketi olarak bilinen 'Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019' programının bölgemizdeki iş adamları arsındaki yankıları ise şöyle oldu.

info@karadenizekonomi.com / 14.04.2019

Çabuk olsun, doğru olsun!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomide atılacak ‘Yapısal Dönüşüm Adımları’nı açıkladı, takvime bağlanan ve 2019 yılsonuna kadar yapılacak reformların hangi tarihte gerçekleşeceğini duyurdu. Pakete iş dünyasından ve meslek örgütlerinden Türkiye geneli ve bölgesel düzeyde yorumlar geldi.  

Paket tam istediğimiz gibi..

Şimdi eylem bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamuoyunda Ekonomi Reform Paketi olarak bilinen 'Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019' programının bölgemizdeki iş adamları arsındaki yankıları ise şöyle oldu:

 

Hasan Çakırmelikoğlu-Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

 

“Ekonomik paketin içerdiği düzenlemelerin piyasaların beklentileriyle uyumlu olduğunu burada önemli olan alınan kararların eylem noktasına geçmesi büyük önem arz etmektedir. Seçimin ardından böyle bir paketin iş dünyası ve sanayiciler tarafından beklendiğini tüm ekonomik çevreleri olarak bekliyorduk.”

 

Servet Şahin-Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

 

“Paketi tüm ekonomi çevreleri uzun zamandır bekliyordu. Bizim kısa vadeli değil uzun vadeli politikalara kararlılıkla ihtiyacımız var. İş dünyası yüksek faizden şikâyetçi. Bugün Ülkemiz de yüksek faizin kıskacından sanayicimizi, iş dünyamızı kurtarmamız için faizlerin düşmesi yatırım ikliminin oluşması ülke genelinde ve ilimizde yeni yatırımlar için OSB’lerin acilen kamulaştırmaların bitirilerek yatırımcının hizmetine sunulması gerekiyor.”

 

Hakan Poyraz -Ordu Çamsan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı-Hakan Poyraz:

 

“Yapılması planlanan reformlar kararlılıkla uygulanırsa Türkiye ekonomisinin gücüne güç katacaktır. Ülkemiz de normalleşmeye ve yüksek faizlerin düşmesine yatırım ikliminin oluşmasına ihtiyaç var. Pakette İhracata ve istihdama desteğin artarak sürecek olmasını sanayici açısından önemlidir. Açıklanan yol haritasının Türkiye ekonomisine yeni bir ufuk, yeni bir büyüme modeli, yeni rekabetçilik becerileri kazandıracağı kanaatindeyim.”

Semih Sarıgöl-Sarıgöl Makine Konveyör Yöneticisi

 

“Reformların  zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesiyle haksız rekabet ortadan kalkacak yeni yatırım ortamlarının oluşmasının ve enflasyonun ve yüksek faizlerin düşmesini bekliyoruz.. En önemlisi paketle birlikte üretimin ve ihracatın artmasıyla her alanda istihdam artacak, işsizlik düşecek. Bankacılık ve finans sektöründe yaşanacak rahatlamayla piyasalara hareketlilik gelecek. Bunlar içinde eyleme geçmek ve kararlı olmak gerekiyor.”

 

Erol Batuk-TPM Asansör Yönetim Kurulu Başkanı

 

“Bir sanayici olarak her türlü desteği vermeye hazırız
Yeni ekonomik reform paketinin ülkemizin sürdürülebilir büyüme hedefleri ve küresel rekabet gücü açısından olumlu sonuçlara vesile olmasını diliyoruz. Açıklanan hedeflerin başarısı için acilen gerekli çalışmalar başlamalı, sanayici, iş dünyası yüksek faizden korunmalı, OSB’ler ülkemiz de ve bölgemizde yeni yatırım alanları için yatırımcının hizmetine sunulmalıdır.”

Dursun Oğuz Gürsoy-Gürsoy A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı

 

“Enflasyonla mücadelede arz-talep dengelerinin kapsamlı sektörel master planlar dahilinde ele alınması, vergi reformu gereksinimi, ekonomimizin en kritik dinamolarından biri olan tarımsal üretimde arz yanlı planlamaların hayata geçirilmesi, enflasyonla mücadelede gıda enflasyonunu önleme odaklı modelin benimsenmesi ve bu konuda kapsamlı çalışmaların başlatılması, önemlidir.”

Mustafa Poyraz-Poyraz Grup Yönetim Kurulu Başkanı

"Açıklanan reform programının her bir maddesi, ekonomimize ikinci bir ivme kazandırmamız için önemlidir. Biliyoruz ki Türkiye, üretim artışını, katma değer oluşturmasını, yenilikçi tarafını ancak ve ancak ‘teknoloji üreterek’ geliştirebilecektir. Uzun süredir içinde bulunduğumuz orta gelirden üst gelir seviyesine çıkışımız, ancak böylesine reformist bir dönem yaşamamızla mümkün olacak."  

 

Altuğ Karaibrahimoğlu-Bioak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı

 

“Sanayici olarak ülkemiz de üretime daha fazla önem verilmesini istiyoruz. Her alanda üretmeliyiz. Yeni bir yol haritası ile birlikte yapısal dönüşümlere ilişkin adımlar atılması gerekiyordu. İş dünyası olarak makro ve mikro düzeyde detayların belli olduğu bir icraat dönemine adım atmak istiyoruz. Sürdürülebilir büyüme, artan istihdam, piyasalardaki fiyat ve finansal istikrara yönelik adımları gözlemlemek istiyoruz. Hizmet, tasarım, eğitim, istihdam, yargı, tarım ve turizme ilişkin atılacak adımları çok önemsiyoruz. İthalatımızın yüzde 85’inden fazlası hammadde, yatırımlara, üretime yönelik. Üretim yapabilmemiz adeta ithalata yapmamıza bağlı. Özellikle ithalata bağımlı olduğumuz sektörlere ayrı bir parantezle odaklanmamız gerekmektedir."

 

Burhan Erçal-Erçal Grup Yönetim Kurulu Başkanı

“Reform gündemine odaklanmak önceliğimiz. Açıklanmış olan yeni ekonomik reform paketinin ülkemizin sürdürülebilir büyüme hedefleri ve küresel rekabet gücü açısından olumlu sonuçlara vesile olmasını diliyoruz. Açıklanan hedeflerin başarısı için acilen eyleme geçmek gerekiyor. Uzun vadede kazanan ülkemi ekonomisi olacaktır. Sanayiciler olarak ekonomik paketin arkasındayız.”

 

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar