İŞ-KUR'dan piyasaya nitelikli eleman!

Sinop İŞKUR İl Müdürlüğü, nitelikli iş gücü yetiştirilmesi amacıyla kamu ve özel sektör iş birliğinde teorik uygulamalı eğitim kursları düzenliyor.

info@karadenizekonomi.com / 12.10.2018

İŞ-KUR'dan piyasaya nitelikli eleman!

İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, iki yıl uygulamada kalacak olan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İş Birliği Projesi kapsamında piyasaların talep ettiği nitelikli işgücüne katkı sağlamak amacında olduklarını açıkladı. Proje kapsamında kursiyerlere günlük olarak 61 lira ücret ödeneceğini sözlerine ekleyen Çalışır, işverenlerden gelecek kurs taleplerini de karşılayacaklarını ifade etti. Çalışır, ‘’İstihdam garantisi olarak açılan kurslarda herhangi bir sınırlama olmayacak. Kişilerin eğitimi iş yerlerinde yapılacak. Halk Eğitimi Merkez Müdürlüğü’nden ve diğer eğitim kurumlarından da destek alınacak. Kursiyerlerin daha sonra kalıcı işçi olarak çalışmaları sağlanacak. Dolayısıyla iş verenlerimize yeni bir katkı şeklinde iş gücü desteği, iş arayanlara da iş imkanı desteği sağlanacaktır’’ dedi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar