TTSO’dan iş insanları için yatırımı kolaylaştırıcı hamleler

TTSO İngiltere ile dış ticaret yapmak isteyen iş insanlarına kolaylık sağlayacak bir işbirliğine imza attı. Bu kapsamda  Birleşik Krallık Uluslararası İş Geliştirme Merkezi, Türk iş insanlarına İngiltere’de iş yapma ve dış ticaret konularında danışmanlık hizmeti verecek.

info@karadenizekonomi.com / 12.12.2019

TTSO’dan iş insanları için yatırımı kolaylaştırıcı hamleler

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) İngiltere ile dış ticaret yapmak isteyen iş insanlarına kolaylık sağlayacak bir işbirliğine imza attı. TTSO Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) aracılığıyla Birleşik Krallık Uluslararası İş Geliştirme Merkezi, Türk iş insanlarına İngiltere’de iş yapma ve dış ticaret konularında danışmanlık hizmeti verecek. Konuyla ilgili açıklama yapan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Ülkemizdeki ekonomik gidişata bağlı olarak iç piyasanın seviyesi ve genişleme hızını göz önüne alarak iş insanlarımızın dışa açılmasına zemin hazırlamak istedik. Bu çalışmaların ilk adımlarından biri Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı kurslarıdır. Şimdi de İngiltere Londra’da Uluslararası İş Geliştirme Merkezi olarak da adlandırabileceğimiz bir merkezle işbirliği yaparak şehrimizi dış ticarette dünyaya açma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Londra bunun ilk adımı olacak. Bundan sonra farklı ülkelerde, kıtalarda ve şehirlerde de buna benzer yapılanmamız olacak. Esas amacımız firmalarımızın dışa açılımı. Elbette dış ticarette bilgisayarın başında olduğunuz müddetçe dünyanın bir ucundan mal alıp öbür ucuna satmanın ne kadar kolay olduğunu hepimiz biliyoruz. Dış ticaret merkezleri de bu şekilde çalışıyor. Amacımız bir taraftan işgücü alt yapısını oluşturmak diğer taraftan da firmalarımızı dış ticarete yönlendirmek. Dış ticaret yapmak istiyorsak uğraş vermek ve bir eleman ayırmak gerekiyor. Elimizde eğitim görmüş 20 elemanımız var. Bu elemanların çalıştırılması konusunda KOSGEB destekleri var. Geçtiğimiz günlerde Litvanya’daydık. Nüfusu 2.8 milyon ama ihracatı 40 milyar dolar. Dış ticarette oldukça öndeler. Mesela bir ürünü Türkiye’den alıp, 13 – 14 ülkeye satıyorlar. Bunun dünyada örnekleri çok fazla. Bu konuda iş insanlarımızın dikkatini çekmek istiyoruz. Dış ticaret ağırlık vermemiz gerekiyor.” dedi.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar