"Bu süreç devam ederse firmalar kredilerini ödeyemez"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile düğünler 1 saate indirildi. İş İnsanı Ufuk Ünal, konuyla ilgili olarak yaşadıklarını sıkıntıları Karadeniz Ekonomi’ye anlattı.

info@karadenizekonomi.com / 8.09.2020

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını, ekonomik zarar vermeye devam ediyor. Kovid-19 patlak verdiğinde nişan, kına, düğün, sünnet gibi merasimler yasaklandı. Yeni normalleşmeyle birlikte kontrollü bir şekilde bu merasimlere izin verildi. Ancak geçtiğimiz günlerde tekrar alınan kararlarla düğünler 1 saate indirildi. Pandemi dolayısıyla hizmet sektörü çok büyük yara aldı. Düşük faizli kredilerle ayakta durmaya çalışan firmalar, gelen yeni tedbirlerle artık çaresiz durumdalar. Konuyla ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getiren İş İnsanı Ufuk Ünal, “10’uncu ay itibariyle kredi geri ödemeleri başlayacak. Kısıtlama tekrar geldi. Bu süreç böyle devam ederse firmalar, kredilerini, çek ve senetlerini ödeyemeyecek duruma gelecekler.” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar