29 Aralık’ta sona erecek!

Fındık bölgelerindeki İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, fındık destekleme başvurularının 29 Aralık 2017’de sona ereceğini bildirdi.

info@karadenizekonomi.com / 9.11.2017

29 Aralık’ta sona erecek!

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, fındık üreticilerine yönelik yaptığı açıklamada, 2017 alan bazlı gelir desteği başvurularının, 29 Aralık mesai saati bitiminde sona ereceğini hatırlattı.

Üreticilerin gelir desteğinden faydalanmaları için 2017 üretim yılında, çiftçi kayıt sistemi ve fındık kayıt sistemine kayıtlarını yaptırmış veya güncellemiş olmaları gerekiyor. Kayıt işleminden sonra, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim edilen fındık alan bazlı gelir desteklemesi dilekçeleri ile başvurular tamamlanıyor.

Dekar başına 170 TL

2011’de Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan, fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği ödenmelerinden, ruhsat verilen sahalarda fındık yetiştiriciliği yapan fındık üretici belgelerine sahip, kamu kurum ve kuruluşları hariç gerçek ve tüzel kişiler faydalanabiliyor. Destekleme ödeneği 2017 yılı için, dekar başına 170 lira olarak belirlendi. HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar