7 Dalgadan Atlayarak Dilek Tuttular

Geleneksel Mayıs 7'si Ordu'nun Her Noktasında Coşkuyla Kutlandı

info@karadenizekonomi.com / 21.05.2015

7 Dalgadan Atlayarak Dilek Tuttular

Karadeniz Bölgesi’nde geleneksel olarak kutlanan “Mayıs Yedisi”, Ordu merkez ve Fatsa  ve Ünye ilçesinde coşku ile kutlandı.

Bu yıl ilk defa Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Mayıs 7'si şenliklerinde Atatürk Parkını hınca hınç dolduran binlerce kişi unutulmaz anlar 

yaşadı.Altınordu ilçesi, Atatürk Parkı Tören Alanında gerçekleşen şenliğe binlerce vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Etkinliklerde Ordu Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin sergilediği gösteriye eşlik eden vatandaşlar halay çekerek, mehter takımının seslendirdiği marşlarla, şenliğe katılan vatandaşlar coşkuyla tempo tuttu.

Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM) tarafından konser öncesinde gerçekleştirilen gösterilerde Jet Ski ve Zodyak botla yapılan gösteri vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.
Mehter takımı ve halk oyunları ekibinin ardından sahneye çıkan Gaye Aksu, birbirinden güzel türküleri seslendirerek Ordululara unutulmaz bir gün yaşattı.

Fatsa'da Vatandaşlar 7 Dalgadan Atladılar

Sabahın erken saatlerinde Fatsa ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar da sahil boyunca açılan tezgahlarda alışveriş yaptılar. Çoğu vatandaş da halk arasında uğur getirdiğine inanılan deniz dalgasından atlayarak şifa aradı. Vatandaşlar, “20 Mayıs günü Karadeniz Bölgesi’nde Mayıs Yedisi olarak kutlanır. Bu bahar bayramıdır. Karadeniz halkının kendine özgü bayramıdır. Bu bayramda yaşlılar deniz suyundan şifa bulurlar” dediler.
AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ve beraberindekiler de denize girerek 7 dalgadan atladılar. Şener, “Tüm dileklerimizi biz Allah’tan dileriz. Bunlar vesile ve dileğim 400 milletvekili ile Meclis’te olmaktır. Ordu ilimizde de 5’te 5 yapmaktır” ifadelerini kullandı.
Karadeniz Bölgesi’nin bazı yerlerinde sürdürülen geleneğe göre Mayıs Yedisi’nde sacayağın içinden geçilerek denize 7 çift, 1 tek taş atılıyor.

Ünyede  Sahil ve Piknik Alanları Doldu Taştı

Mayıs 7’si dolayısıyla vatandaşlar deniz kenarı ve piknik alanlarına akın etti. Rumi takvime göre mayıs ayının 7. günü (Miladi 20 Mayıs) kutlanılan geleneksel etkinlik kapsamında deniz kenarlarına akın eden vatandaşlar, ayaklarını suya sokarak dilek tuttu. Piknik alanlarını da dolduran vatandaşlar, Mayıs 7'sini kutlamanın keyfini yaşadı. Çamlık mevkisini ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, vatandaşların Mayıs 7’sini kutladı. Vatandaşlar, geleneği sürdürmek için sahile ve piknik alanlarına geldiklerini belirtiler.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar