Başkan ZOR Yer Sahiplerini Uyardı

HAFTANIN YORUMU Programında Musa KIROĞLU ve Hakan KORKMAZ’ ın sorularını yanıtlayan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş ZOR, Killik Bölgesinde kamulaştırma yapılacak OSB yerleriyle alakalı yer sahiplerini uyardı. Başkan ZOR “ÜNYE OSB ile ilgili Sa

info@karadenizekonomi.com / 6.12.2016

Başkan ZOR Yer Sahiplerini Uyardı

ZOR, yaptığı açıklamada:

“Ünye OSB resmi süreç kazanmıştır. OSB’de yaşanacak sıkıntılar olabilir mi?

Olur.

Burası ile ilgili bir değer belirleme yapılacak. Biz Ünye OSB Yönetim Kurulu olarak yaklaşık bir rakamı Bakanlığa bildirdik. Çünkü Bakanlık 

bizden hem kamulaştırma hem de alt yapıyla ilgili “yaklaşık bana bu işin bedeli ne olur?” Bilmek istiyor.

O bölgede insanlar 2 km. Yukarı çıksalar da bir fındıklık bahçesi alsalar rakam nedir? Biz biliyoruz. Ve bu rakamı belirledik.

Ama;

Maalesef bu memlekette OSB kuruluyor dendiği zaman akla afaki rakamlar geliyor. İşte Cevizdere’de başımıza gelenlerin bir kısmı da ondan oldu. Bugün Cevizdere’ ye gitsinler 40bin liraya çok rahat arazi satın alınabilir. Fakat kimse de almaz. Orada 80 bin liralara kadar biz kamulaştırmak için uğraştık. O paraları bile az gören insanlar çıktı.

Killik Bölgesi’ne uçuk, afaki rakamı kimse aklından geçirmemeli. Geçirirse ne olur?

Müteşebbis Heyet Başkanı ÇÖPOĞLU bahsetti.

Ne olur?

“Kamulaştırma geriye doğru gider. Yani arzu ettiğimiz kısa sürede yapma işlemimizi, yapamaz hale geliriz. Devlet bu kadar parayı bulmaz, göndermez. Böylece süreç geriye doğru uzatılmış olur” dedi.

Bu olabilir mi? Evet! Olabilir.

Malınızın değeri 10 tl iken siz 70-100 tl derseniz, o zaman kimse onu almaz. Malınız elinizde kalır. Karşı tarafta alamamış olur. 2 tarafta bundan zarar görür.

Böyle bir endişe olduğunun var olduğunu kabul etmek zorundayız.

Hiç kimse hayal kurmamalı!

Ünye OSB Yönetimi olarak biz iktidarın peşini bırakmadık. Siyaseten hatalı cümle kurduklarında onları en acımasızca eleştirdik.

En son ne oldu? Cevizdere’ ye OSB kurulamayacağı ortaya çıktı. Başkan Enver YILMAZ tarafından para ödendi ve eski defterler kapandı. Bizde yeni bir defter açma şansını yakaladık. Bundan sonraki ağırlıklı söz iktidarındır. Sayın Bakanındır. Bu herkesin halledebileceği kolay bir mesele değildir.

Sayın KURTULMUŞ elini oraya koymak zorundadır. Ben buranın üzerindeyim demek zorundadır. Numan Bey’in dışında birinin bu parayı bulup ta Ünye’ye gönderme şansı yok. Sanayi Bakanlığı’nın elinde yüzlerce kamulaştırılması gereken OSB vardır.

Bakan isterse olur.

3 tane OSB var.

Bize devlet öncelik tanımak zorunda.

Fatsa’nın ve Ordu’nun var. Bizim yok. Onun için, onlardan sonra kamulaştırma değil onlardan önce bizi kamulaştırmaları lazım ki adalet yerini bulsun.

Bu noktada Fatsa ve Ordu’nun bize anlayış göstereceğini düşünüyoruz. Sayın Bakan’da Bilim Sanayi Bakanına böyle izah eder diye düşünüyorum.” İfadesini kullandı.

ETİKETLER; Durmuş Zor Ünye OSB
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar