Çarşamba’da yıllık 189 bin MWh elektrik üretilecek

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yıllık 189 bin MWh elektrik üretilecek santral için fındık kapsülü gibi ürünlerin alımlarına başlandı.

info@karadenizekonomi.com / 9.10.2019

Çarşamba’da yıllık 189 bin MWh elektrik üretilecek

Samsun’un Çarşamba ilçesinde biyokütle kullanarak enerji üretimi yapan Oltan Köleoğlu Enerji tarafından kurulmakta olan ve temiz enerji ile yıllık 189 bin MWh elektrik üretilecek santral için fındık kapsülü gibi ürünlerin alımlarına başlandı. 2021’in başında üretime geçilmesinin planlandığı santralde kavak dalı ve kökleri, fındık zurufu, kabuğu ve dalları, çeltik sapı ve kavuzu, söğüt kök ve dalları ile mısır sapları üreticilerden alınarak depolanacak. Proje kapsamında 20 bin çiftçiye her yıl yaklaşık 100 milyon TL doğrudan gelir imkanı sağlanacak. 50 kadın personel istihdam edilerek seracılık üretimi de gerçekleştirilecek. Sıcak su ile Çarşamba çevresinde kaliteli üretim yapmak isteyen müteşebbislere talepleri halinde seracılık yapabilmeleri için sıcak su temin edilecek. Enerji üretiminde kullanılacak bitkisel atıklar kalitesine ve yüzde 30’ün üzerindeki nem değerine göre tonu 150 ile 200 TL arasında fiyatlandırılarak alınıp depolanacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar