Felaket Tellallığı Yapmayın!

Proje Üreten Yok ,Laf Çok!

info@karadenizekonomi.com / 29.05.2015

Felaket Tellallığı Yapmayın!

Fındıkta devamli olarak felaket tellallığı yapan, olumsuz tablo yaratarak fındık üzerinden gündem yaratmayı görev edinmiş Ziraat Odaları yine bugün  üreticilere, sektöre  korku tüneli  yaratmaya kararlı!Fındıkta yaşanması muhtemel hastalık ve zararlıları işaret ederek ''Fındıkta büyük tehlike!Fındıkta Büyük zarar!Fındıkta büyük yıkım''diyerek kendileri'nin nereye varmak istedikleri kamuoyu tarafından oldukça merak ediliyor.

Eğer bu ülkede rekolte düşük yada fındıkta hastalık varsa Ziraat odaları işini doğru yapmıyor demektir. Verim düşmüşse üretici bahçesine bakmıyor demektir..Fındık zararlılarının yada hastalıkları'nın önüne geçilemiyorsa üretici yeterince ne yapması gerektiğini bilmiyor demektir..Bu eksiler dönüp dolaşıp kurum olarak kendileri'nin sorumluluğunda olan neticelerdir.

Ve bugün yine manşetlerde maaelesef Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt'ün sektörü aşağıya çeken manşetleriyle karşı karşıyayız.Özel bir gazetede yayınlanan haber şu şekilde geçmektedir:

Altıonordu Zıraat Odası Başkanı Uğur Cörüt fındıkta bazı hastalıkların yaşandığını bunun da rekolteye etki edeceğini söyledi. Cörüt, 20 Haziran itibarıyla rekolte tespit çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Zırai don sonrası fiyatlarda iniş çıkışlar ve rekor üstüne rekor kıran 2014-2015 sezonu sona yaklaşırken artık gözler daldaki fındığa çevrildi.  Altınordu Zıraat Odası Başkanı Uğur Cörüt fındık bahçelerinde incelemeler yaptıklarını ve fındıkta hastalık olduğunu dile getirdi.

“Ürün kaybı yaşanabilir”

Cörüt, yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“Fındıkta beklenen rekoltenin olacağını düşünmüyorum. Hasat dönemine bayağı bir zaman var. Fındık olgunlaşmak için belirli evrelerden geçecek. Fındıkta belirli hastalıklar baş gösterdi. Küflenme, mantar hastalığı ve filiz güvesi gibi hastalıklar var. Ürün kaybı yaşanabilir.Bahçelerde yaptığımız incelemelerde, bazı bölgelerde fındığın az, bazı bölgelerde normal düzeyde olduğunu tespit ettik. Genele baktığınızda ise rekoltenin yüksek olacağını düşünmüyorum.”

Yukarıda Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt'ün açıklamaları yer alıyor.Ziraat Odalarına artık bu işlerin eski Türkiye'de kaldığını hatırlatmak isteriz.Dileriz  bir gün üretici menfaatine yönelik,projelerinize yönelik,üretime yönelik büyük puntolarla yazılmış haberlerinizi yapmak bizede nasip olur!

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar